„Duo Chrtiansky“ siahli na trofej

Štefan Chrtiansky ml. Vo finále ťahúň Innsbrucku.
Štefan Chrtiansky ml. Vo finále ťahúň Innsbrucku. (Autor: Marián Škuba)
Sportnet|13. mar 2012 o 00:00

V semifinále pomohla obratu otcom určená zmena v zostave, vo finále dominoval na palubovke syn.



HUMENNÉ. Volejbalové mužské Final four MEVZY má víťaza v podobe rakúskeho Hypo Tirol Innsbruck. Počas dvoch humenských volejbalových sa najviac pozornosti fanúšikov venovalo najmä Chrtianskym, otcovi a synovi.

Tajbrejk so smutným humenským koncom ukončil syn trénera. Chemesákov tak rozosmutnil Slovák, ktorý predpokladal, že favorit to nebude mať ľahké, ale prvé dva sety ho zaskočili.

„Klobúk dolu pred Humenčanmi, ako do zápasu vstúpili. Očakávali sme ich značný odpor, ale že to bude po dvoch setoch 0:2, to určite nie. Chemes hral veľmi dobre, naopak naše zbrane boli neúčinné, už dávno, ak vôbec niekedy v tejto sezóne sme sa takto nedokázali presadiť. Súper však pôsobil od tretieho setu stále unavenejším dojmom, my sme sa dostali do tempa a zápas otočili. Našou výhodou bola aj široká kvalitná lavička. Ak sa niekomu nedarí, dôjde k zmene, pričom výkon tímu pôjde nahor. Odohrali sme v sezóne veľa ťažkých zápasov, či už v Lige majstrov alebo pohári, ale tento s Humenným k nim radím. Chalani Chemesu podali prvé dva sety supervýkon, nič nekazili, dali nám riadnu facku,“ konštatoval Štefan Chrtiansky mladší.

Osobnosť finále

Finálový duel tak mal obsadenie podľa očakávania. O trofej bojovali favoriti, v kvalitnom zápase sa tešil Hypo Tirol Innsbruck.

Štatistiky stretnutia dali na rakúsku stranu vyššiu útočnú efektivitu (59%, resp. 49%), ťahúňom bol najmä Štefan Chrtiansky ml., ktorý z 25 útokov „zložil“ devätnásť (76-percentná úspešnosť), plus k tomu pridal dva bloky a dve esá.

Tie prišli pre tím v najpotrebnejšom čase. Vo štvrtom sete za stavu 21:21 nimi zvýšil na 23:21 a rakúsky majster mal nakročené k triumfu. Niet sa čo čudovať, že práve tento 22-ročný a 205 centimetrov vysoký smečiar bol vyhodnotený za hráča finálového zápasu.

Spokojný otec

Z výkonu svojho syna bol potešený isto aj jeho otec, kouč Innsbrucku. Po zápase však na jeho adresu reagoval skromne.

„Zápas sa mu vydaril, najmä útočne to bolo veľmi dobré, čo štatistika potvrdzuje. Víťazstvo je však úspechom celého družstva, chlapci boli po ťažkom zápase s Humenným nabudení, kým Ljubljana toľko práce v semifinále nemala. Od finálového rána som tušil, že je to dobré, že vyhráme,“ dodal Štefan Chrtiansky st.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»„Duo Chrtiansky“ siahli na trofej