Dukla vyradila „koňarov“ a je vo finále

Prešovčania padli. Na Duklu nestačili, tá vyhrala 3:1 na zápasy.
Prešovčania padli. Na Duklu nestačili, tá vyhrala 3:1 na zápasy. (Autor: ra)
Sportnet|27. feb 2013 o 00:00

Michalovčania využili druhý mečbal, postup zariadil Dominik Šimčák, ktorý v živote dôležitejší gól nedal. Vo finále sa stretnú s Bardejovčanmi.



PREŠOV/MICHALOVCE. V pondelok 25. februára 2013 sa v Prešove prepisovala novodobá história michalovského hokeja.

Prvoligoví hokejisti tamojšieho HK Dukla sa totiž prebojovali do finále druhej najvyššej súťaže a už teraz je isté, že horšie ako druhí už v tejto sezóne neskončia!

O svojom postupe do finálových bojov rozhodli Michalovčania v pondelok, kedy vo štvrtom semifinálovom súboji na prešovskom ľade triumfovali 4:3 a v celej sérii 3:1. Ich súperom o celkové prvenstvo v súťaži bude Bardejov.

Dali do toho srdiečko

Do Prešova cestovali Zemplínčania v psychickej výhode, keďže v sérii už viedli 2:0. Domáci si nemohli dovoliť žiadne zaváhanie, pretože by to pre nich znamenalo koniec finálovým nádejam aj celému ročníku. T

retí zápas odštartovali dobre, vyhrávali 1:0, ale hráči HC 07 napokon otočili skóre na 4:1.

„Nechávali sme im na ľade príliš veľa priestoru a góly sme inkasovali po hrubých chybách. Okrem toho mali aj väčšiu túžbu po víťazstve,“ vrátil sa k nedeľňajšiemu súboju Dominik Šimčák, útočník Dukly.

Prešovčania vo štvrtom dueli ešte viac ožili, ale výborne hrajúci hostia im strelili tri góly a už sa videli vo finále. Z 0:3 však bolo 3:3.

„Domácich sme napádali a dostávali pod tlak, z čoho vyplynuli ich chyby a naše góly. Dostali sme však prvý gól, ustúpili od našej hry a Prešov vyrovnal. To sa nám stávať nemôže. Našťastie sme to doviedli do víťazného konca. Podržal nás Okoličány, dali sme do toho srdiečko a výhru doslova vydreli.“

Ten gól potreboval

Práve Dominik Šimčák svojím presným zásahom v 53. minúte pondelkového súboja poslal Michalovce do vysnívaného finále. Bolo to v čase drvivého tlaku Šarišanov, ktorí vrhli všetky sily do útoku.

Vtedy svojou aktivitou skvelý Anton Čavrk vybojoval v útočnom pásme puk, dostal sa až pred Kmeťa, ktorý puk vyrazil iba pred Šimčáka a ten pohotovo rozvlnil sieť.

„Ten gól som veľmi potreboval. Tréner mi po dlhšom čase dal dôveru a ja som sa mu takto odvďačil. Dôležitejší gól som v živote nestrelil,“ radostne hovoril rodák z Košíc. Po štvrťfinálovom vyradení Liptovského Mikuláša si Dukla poradila v semifinále aj s Prešovom. Čo o ich postupe do finále rozhodlo? „Srdiečko, väčšie nasadenie a túžba po víťazstve,“ povedal D. Šimčák.

Oddýchnu si

Odmenou pre hráčov za postup do finále bolo od trénera Miroslava Ihnačáka dvojdňové voľno. Michalovčania sa do tréningového procesu vrátia opäť zajtra.

„Musíme si poriadne oddýchnuť, pretože bolo toho na nás dosť.“ Prvý duel finálovej série je na programe v nedeľu na bardejovskom ľade, hrá sa už na štyri víťazné zápasy.

„Navzájom sa nemáme čím prekvapiť, poznáme sa veľmi dobre. Verím, že sa na nich pripravíme čo najlepšie,“ uzavrel 20-ročný D. Šimčák. Druhý finálový zápas sa odohrá opäť v Bardejove 4. marca, tretí a štvrtý v Michalovciach (7. a 8. marca).

Veľká vďaka fanúšikom

Michalovskí fanúšikovia aj v Prešove potvrdili, že sú najlepšími v celej prvej lige. Aj do metropoly Šariša neváhalo za mužstvom vycestovať množstvo priaznivcov klubu, ktorí prišli povzbudiť svoju Duklu.

V nedeľu aj v pondelok sa v Prešove zišli zhruba dve stovky fanúšikov zo Zemplína, ktorí nešetrili hlasivkami a hnali svojich dopredu.

„Fanúšikom sa aj touto cestou chceme v mene vedenia klubu aj hráčskeho kolektívu poďakovať za ich podporu v oboch zápasoch,“ zdôraznil športový riaditeľ HK Dukla Peter Tirpák.

ra

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dukla vyradila „koňarov“ a je vo finále