Dukla hrá o desiate domáce víťazstvo v rade

Útočník Miloš Palovčík verí, že dnes Dukla Trnavu porazí.
Útočník Miloš Palovčík verí, že dnes Dukla Trnavu porazí. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|20. nov 2012 o 00:00

Opäť je druhá, Spišskú Novú Ves a Detvu zdolala zhodne 5:3. Dnes privíta nebezpečnú Trnavu.



MICHALOVCE. Navlas rovnaké víťazstvá dosiahli v priebehu dvoch dní hokejisti michalovskej Dukly.

V piatok doma so Spišskou Novou Vsou a v nedeľu v Detve odohrali zápasy ako cez kopirák.

Oba vyhrali 5:3, v oboch strhli víťazstvá na svoju stranu v záverečných dejstvách, pričom výhry spečatili gólmi do prázdnej brány. Vďaka plnému bodovému zisku sa vrátili na druhú priečku tabuľky.

Predvčerom sa Zemplínčania predstavili na ihrisku súpera, ku ktorému nikto s radosťou nechodí.

„V Detve je štadión s najmenšími rozmermi a katastrofálnym ľadom, asi najhorším v súťaži. Vedeli sme, že to tam bude ťažké, ale konečne sme vonku v prvej tretine zahrali dobre, dostali sme sa do dvojgólového vedenia a mali sme dosť šancí nato, aby sme už v nej rozhodli zápas. Nanešťastie sme domácich v úplnom závere tretiny vrátili skoro vlastným gólom do duelu,“ rozhovoril sa Miloš Palovčík, skúsený útočník HK Dukla.

Boli lepší

Detvania postupne hru aj skóre vyrovnali, a tak sa v polovici stretnutia začínalo odznova.

V 39. minúte však detviansky odchovanec Ivan Zorvan strelil stý gól Dukly v tejto sezóne a opäť naklonil misky váh na stranu hostí.

„Potom sme opäť inkasovali, ale boli sme lepším mužstvom. Za stavu 3:3 bolo otázkou, kto dá štvrtý gól. Boli sme to my, na konci sme skórovali aj pri power-play a zaslúžene sme triumfovali,“ uviedol 35-ročný center, podľa ktorého bolo mužstvo na stretnutie v Detve pripravené.

„Vedeli sme, čo nás tam čaká. Na malom klzisku domáci produkujú kanadský štýl hokeja, čo im rozhodca toleroval. Ešte dobre, že sa nikomu nič vážnejšie nestalo,“ povedal M. Palovčík.

Trnave majú čo vracať

Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka dnes po štyroch dňoch opäť vykorčuľujú na domáci ľad, keď v zápase 21. kola prvej ligy privítajú trnavských „gladiátorov“.

Proti súperovi zo slovenského Ríma zabojujú o desiate domáce víťazstvo za sebou.

„Trnave máme čo vracať, veď sme na jej ľade prehrali. Nebude to však ľahký protivník, v posledných zápasoch hrala veľmi dobre. Treba sa na ňu kvalitne pripraviť a zvíťaziť, aby sme nestratili druhé miesto,“ doplnil rodák z Popradu, ktorý verí, že diváci ich opäť prídu povzbudiť.

„V takej atmosfére sa oveľa lepšie hrá, preto sa nám doma tak výborne darí. Chceme sa im poďakovať za doterajšiu priazeň,“ uzavrel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dukla hrá o desiate domáce víťazstvo v rade