Duel s Interom? Darček od Santa Clausa, tvrdí Petr Čech

Petr Čech v jednom zo svojich zákrokov.
Petr Čech v jednom zo svojich zákrokov. (Autor: SITA/AP)
SITA|15. feb 2010 o 22:30

Gólman lídra anglickej futbalovej ligy Chelsea Petr Čech sa už nevie dočkať osemfinále Ligy majstrov s Interom Miláno.

LONDÝN. Gólman lídra anglickej futbalovej Premier League FC Chelsea Petr Čech sa už nevie dočkať osemfinálového dvojzápasu Ligy majstrov s Interom Miláno.

Český reprezentant sa totiž teší na súboj s bývalým kormidelníkom Londýnčanov Josém Mourinhom, ktorý už v súčasnosti vedie práve "modro-čiernych".

"Vždy chceme to isté. Každú sezónu ideme hrať Ligu majstrov s tým, že naším cieľom je víťazstvo. Práve táto trofej je jediná, ktorú sme nezískali. Je teda logické, že po nej túžime," uviedol pre Chelsea Magazine Petr Čech, ktorý bol súčasťou neúspešného tímu v moskovskom finále v roku 2008 s Manchestrom United.

V Chelsea to už žije súbojom s milánskym Interom. "Fanúšikovia, hráči, prakticky úplne každý si uvedomuje, že je to výnimočná udalosť. Už pred žrebom som povedal, že takýto súboj by bol aj pre médiá darčekom od Santa Clausa," vysvetlil Čech.

Dvadsaťsedemročný brankár mal v úvode sezóny niekoľko slabších zápasov a ihneď sa začalo hovoriť o jeho možnom odchode zo Stamford Bridge. Rodák z Plzne však má platný kontrakt do konca roka 2013 a jeho odchod by bol skôr prekvapením.

"Ak zostanem fit, chcem hrať čo najdlhšie. Aktívna hráčska kariéra je totiž krátka, a preto si ju treba užiť. Samozrejme, všetko závisí aj od výkonnosti. Je jasné, že s pribúdajúcimi rokmi sa zhoršujú reakčné schopnosti. To sa však dá vykompenzovať skúsenosťami," povedal Petr Čech, ktorý má v Chelsea náročnú úlohu. Pri kvalitnej defenzíve sa totiž nedostáva často k lopte, a preto musí byť maximálne sústredený.

"Niekedy to nie je jednoduché, keď 10 - 15 min nemáte loptu v rukách. Keď sa niečo stane, musíte byť na mieste. Psychicky je to náročné. Niekedy prvá strela súpera skončí za vaším chrbtom. Nie je príjemné dotknúť sa prvýkrát lopty, keď ju vyťahujete zo siete. Dôležité je udržať si koncentráciu počas celého stretnutia, len vtedy môžete uspieť na najvyššej úrovni. Nie každý sa však dokáže prispôsobiť. Minulosť nám ukázala množstvo brankárov, ktorí boli úspešní v priemerných mužstvách, no po príchode do veľkoklubu zlyhali," zakončil Petr Čech.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Duel s Interom? Darček od Santa Clausa, tvrdí Petr Čech