Duel Košičanov v Komárne mal horúci záver

Asistent trénera Košíc Richard Leško (vpravo).
Asistent trénera Košíc Richard Leško (vpravo). (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|26. jan 2017 o 18:09

Býci po výhre o dva body stále vedú ligovú tabuľku.

KOŠICE. Basketbalisti KB Košice v Komárne vyhrali 72:70. Zápas poznačila situácia na konci stretnutia, keď rozhodcovia odpískali faul na jedného z hráčov domácich, no následne svoj verdikt zrušili, pretože sa mal udiať až po uplynutí času.

Na tribúnach to spustilo búrku nevôle, ktorá vyústila až do priamej konfrontácie jedného z arbitrov s divákom.

Košice natiahli svoju víťaznú šnúru už na šesť zápasov a sú aj naďalej lídrami Eurovia SBL, hoci v súboji s Komárnom boli k víťazstvu veľmi blízko aj domáci.

„Myslím si, že väčšinu času to bolo vyrovnané. Chvíľu sme viedli my, chvíľu domáci, oni možno o čosi dlhšie, ale nikdy to nebolo o viac ako 5-6 bodov. Celkovo videli diváci 40 minút vyrovnaného basketbalu a v takých tesných koncovkách potrebuje človek aj trochu šťastie, ktoré sa tentoraz priklonilo na našu stranu,“ povedal asistent trénera KB Košice Richard Leško.

Duel, v ktorom dominovali obrany, rozhodli Košičania vďaka o málo lepšej úspešnosti streľby ako mal súper.

„Určite obrany boli na oboch stranách veľmi dobré. Už sme zažili aj bodovo divokejšie zápasy. Myslím si, že ani jeden z tímov nemal veľmi vysoké percento streľby. Nepadali trojky a spod koša to bolo tiež slabšie, takže pod to nízke skóre sa podpísala kombinácia týchto faktorov,“ uviedol Leško.

Hvizd píšťalky prišiel po uplynutí času

Bodovo sa v košickom drese najviac darilo trojici Žiak (20 bodov), Baťka (16) a Matovič (16). Ostatní spoluhráči nemali tentoraz takú presnú ruku.

„To je výhoda nášho mužstva, že vždy to môžu potiahnuť iní hráči. Tentoraz to vyšlo im a nabudúce to môže vyjsť zase ďalším. Nemôžu v každom zápase excelovať všetci,“ skonštatoval Leško.

Vypäté stretnutie napokon zvládli lepšie košickí basketbalisti, no v závere ešte mohlo dôjsť k vyrovnaniu, ak by rozhodcovia ostali pri svojom verdikte, keď odpískali Košiciam faul, ktorý následne zrušili.

„My sme to videli tak, ako sme aj na tú situáciu hneď reagovali. Podľa nás prišiel verdikt rozhodcov po uplynutí času,“ povedal Leško.

Leško: Fanúšikovské vášne sú niekedy veľké

Asistent trénera Košíc nevidel následnú situáciu, pri ktorej malo dôjsť ku kontaktu jedného z rozhodcov s divákom.

„Ja som práve v tom čase čakal pri stolíku na štatistiky zo zápasu. Až keď sa začalo niečo diať, som sa následne obzrel, ale to už bolo po tej hlavnej scéne. Priznám sa, že som to nevidel a myslím si, že ani nikto z našich hráčov, keďže nevenovali pozornosť odchodu rozhodcov, ale skôr sa tešili z víťazstva.“

Podľa portálu basket.sk rozhodca Roman Lamoš sotil do diváka, ktorý ho slovne urážal, no situáciu si mali následne vysvetliť a podať ruky.

„Rozhodcovia to nemajú často jednoduché, keďže fanúšikovské vášne sú niekedy veľmi veľké. K tomu, či by si mali v takých situáciách udržať nervy na uzde, je ťažké sa vyjadriť, lebo túto konkrétnu situáciu som nevidel,“ povedal Leško.

Doma s Nitrou

V sobotu čaká býkov od 18. hod. v Angels aréne domáci duel s Nitrou, v ktorom sa stretne aktuálny líder s posledným celkom súťaže.

„V prvom rade nesmieme nič podceniť a rozhodne by sme radi natiahli našu víťaznú sériu. Hlavne by sme našim fanúšikom chceli ukázať atraktívny basketbal, kvôli ktorému chodia do haly. V zápase sme jasným favoritom, chceme to potvrdiť a potešiť našich priaznivcov.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Duel Košičanov v Komárne mal horúci záver