Drotár mieri na prvý kopec sezóny

Igor Drotár. Aj v tejto sezóne má iba najvyššie ciele.
Igor Drotár. Aj v tejto sezóne má iba najvyššie ciele. (Autor: Štefan Glovičko)
Sportnet|13. máj 2011 o 00:00

Na Vysočine neďaleko mestečka Námětě nad Oslavou sa uskutočnil už tridsiaty ročník pretekov automobilov do vrchu Zámecký vrch - Mann filter 2011, kde sa zišla pomerne dobrá konkurencia jazdcov na súčasných aj historických automobiloch.



PREŠOV. Množstvo fanúšikov mohlo sledovať pekné súboje, ktoré počas prestávok medzi jednotlivými jazdami spestrila dvojica jazdcov Igor Drotár na Subaru Impreza WRC a David Vršecký, najlepší český okruhový trucker.

Na kopci ako hosť

Na pomerne úzkej a technickej trati so svojou Buggarou vzbudzoval razantnou a čistou jazdou rešpekt divákov. Tí nešetrili potleskom ani pri prejazdoch slovenskej ikony rely a veľkého šoumena Igora Drotára. „Spomínaného kopca som sa zúčastnil ako hosť, pričom som po trati previezol viacerých partnerov organizátora podujatia. Všetci mali z jazdy nesmierny zážitok, čo ma veľmi potešilo. Hoci som jazdil mimo súťaže, predsa len som v cieli kopca videl čas. Napriek tomu, že som mal vedľa seba spolujazdca, dosahoval som časy okolo piateho či šiesteho miesta absolútne. Podujatie bolo po každej stránke dobre pripravené, jeho vrcholom bol večerný ohňostroj," zložil poklonu usporiadateľom Igor Drotár.

V St. Antone už o body

Zvezenie na Zámeckom vrchu môžeme pokojne nazvať aj tréningom pred prvým slovenským kopcom sezóny, ktorý je na programe počas tejto soboty a nedele v rakúskom St. Antone. V tohtoročnom itinerári je osem podujatí, pričom dvakrát sa o body bude bojovať aj na zahraničných súťažiach, hneď v úvode, a potom aj v samom závere v Poľsku. Dvadsiatka slovenských jazdcov by sa mala predstaviť počas víkendu na 13. ročníku International Hill Climb St. Anton, ktorú čakajú každý deň dva tréningy a dve súťažné jazdy. Každý deň sa do slovenského šampionátu započítava samostatne. Okrem toho si jazdci pripíšu prvé body do majstrovstiev Rakúska i pohára strednej Európy. Už pravidelne kopcové špeciály preháňa skúsený jazdec rely Igor Drotár jazdiaci vo farbách Liqui Moly. Vlani atakoval so svojím wéercéčkom Škoda Fabia tie najvyššie priečky, ktoré by nechcel opustiť ani v tejto sezóne. Tá bude opäť pre pretekára Slovakia Rally Systemu veľmi náročná, lebo okrem kopcov ho čakajú aj súťaže rely, ktoré sú jeho srdcovkou. Na trati sa predstaví v kokpite Subaru Impreza WRC. „Na tejto zaujímavej trati sa mi vlani celkom dobre darilo a verím, že dokážem aj teraz nadviazať na minuloročné výsledky a dokážem popreháňať kopcové špeciály. Už na Zámeckom vrchu som mal tu česť, ale bolo to mimo súťaže, no teraz už pôjde o prvé body. Rád by som absolvoval celý seriál, ale pre kolíziu termínov niektoré preteky vynechám. Do celkového hodnotenia sa rátajú body zo všetkých pretekov, pričom mne môžu niektoré body chýbať. Aj preto sa pokúsim zabojovať nielen na tomto podujatí, ale aj v ďalších o čo najlepšie výsledky," povedal I. Drotár. V tejto sezóne by rád obhájil minuloročné pozície, keď vyhral skupinu A i triedu A+2000 a tretí skončil v absolútnom poradí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Drotár mieri na prvý kopec sezóny