Drobná 48 kg vážiaca Malíková sa predierala cez súperky i vietor

TASR|23. aug 2004 o 13:32

Atény 23. augusta (TASR) - Slovenská atletika s uspokojením sledovala v pretekoch chodkýň na 20 km počínanie Zuzany Malíkovej, 22. s výkonom 1:33:17. ...

Atény 23. augusta (TASR) - Slovenská atletika s uspokojením sledovala v pretekoch chodkýň na 20 km počínanie Zuzany Malíkovej, 22. s výkonom 1:33:17. Druhý najrýchlejší čas kariéry tejto len 21-ročnej rodáčky z Nových Zámkov pochádzajúcej zo Šurian, iba 15 sekúnd za vlastným slovenským rekordom, bol na ťažkej trati s viacerými prevýšeniami a v pomerne silnom vetre nad očakávanie. Na chodeckú dvadsiatku, ôsmu vo svojej kariére, nastupovala v pozícii outsidera, až na 43. tabuľkovom mieste spomedzi 57 štartujúcich, no pochodovala ako ostrieľaná bojovníčka. Svetovo preslávené chodkyne mala dokonca na dosah, napr. na 17. mieste došla zlatá na OH v Atlante, úradujúca majsterka sveta 38-ročná Ruska Nikolajevová (1:32:16), obhajkyňa titulu zo Sydney Číňanka Wang Liping bola ôsma (1:30:16). V cieli klasifikovali 52 chodkýň, dve diskvalifikovali, tri sa vzdali.

"Na trati som sa cítila celkom dobre, aj keď som bola neustále v strehu, či sa neprejaví nejaká kríza," povedala Zuzana Malíková, drobná, len 48 kg vážiaca chodkyňa. "Našťastie kríza neprišla, takže môžem povedať, že z času i umiestenia u mňa zavládla absolútna spokojnosť. Od začiatku som si išla svoje rovnomerné tempo a veľmi mi pomáhalo, keď som sa cez súperky v poradí posúvala vpred. Odhodlanie mi zvyšovalo aj neúnavné povzbudzovanie našich na trati. Teplo mi neprekážalo, bolo oveľa viac znesiteľnejšie ako deň predtým. Trochu ma lámal vietor, pri mojej drobnej postave to bolo prirodzené. Keď sa do mňa oprel, mala som problémy, no odolala som mu a veľmi ma z môjho rytmu nerozhádzal."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Drobná 48 kg vážiaca Malíková sa predierala cez súperky i vietor