Dorastenecký futbal v Richnave sa skončil veľkou bitkou

Bili sa všetci. V zápase Richnava – Spartak Bystrany sa mlátilo takmer 150 hráčov a fanúšikov.
Bili sa všetci. V zápase Richnava – Spartak Bystrany sa mlátilo takmer 150 hráčov a fanúšikov. (Autor: jope)
Sportnet|20. aug 2012 o 00:00

Futbalový dorastenecký zápas na Spiši medzi Richnavou a Spartakom sa nedohral. V polovici prvého polčasu sa strhla hromadná bitka.



RICHNAVA. V obci Richnava zažívajú veľký futbalový boom. Mužstvo Slovana postúpilo do najvyššej súťaže, Rómovia vytvorili nový klub FC a do súťaže prihlásili aj dorastencov Slovana.

A práve dorastenci si v sobotňajšom domácom vystúpení proti rómskemu klubu Spartak Bystrany urobili veľkú hanbu.

Necelá polhodinka chýbala do konca dorasteneckého duelu. Pred jednou zo striedačiek sa z nevinnej akcie strhla bitka, aká ešte na futbalovom Spiši nebola.

„Odpískal som faul pred jednou zo striedačiek. Chlapci po mojom verdikte ešte do seba štuchli. Nasledovalo vzájomné odplácanie. Z ničoho nič sa strhla šarvátka a o chvíľu okolo mňa lietali facky, údery, začala hromadná bitka,“ opísal divoké udalostí v Richnave rozhodca stretnutia Peter Šofranko.

„Hneď na začiatku som sa snažil urovnať spor, ale následne vbehli do ihriska diváci. Bilo sa všetko, čo malo ruky nohy. Možno takých 100 – 150 ľudí. Čo je však kuriózne, stál som v klbku bitkárov a len som čakal, kedy sa aj mne niečo ujde – ale ani sa ma len nedotkli. Následne som odišiel do šatne a stretnutie bolo samozrejme predčasne ukončené. Odchod zo štadióna bol bez akýchkoľvek problémov.“

„Takú hromadnú bitku na futbale som ešte nevidel. Netrvala dlho, tak okolo päť minút. Potom sa situácia upokojila, ale už sa ďalej nehralo,“ opísal nevšednú udalosť priamy svedok Máriusz Kakalejčík.

Predstavitelia Slovana Richnava už informovali vedenie SOFZ o tejto negatívnej udalosti a tak už len môžu čakať na prísny verdikt riadiaceho orgánu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dorastenecký futbal v Richnave sa skončil veľkou bitkou