Do semifinále ako prvá Ruska Šarapovová

SITA|4. júl 2006 o 15:37

LONDÝN 4. júla (SITA) - Do semifinále dvojhry žien na treťom grandslamovom tenisovom turnaji roka na londýnskej tráve vo Wimbledone (celková dotácia 10 378 710 libier) sa ako prvé dve prebojovali Ruska ...

LONDÝN 4. júla (SITA) - Do semifinále dvojhry žien na treťom grandslamovom tenisovom turnaji roka na londýnskej tráve vo Wimbledone (celková dotácia 10 378 710 libier) sa ako prvé dve prebojovali Ruska Maria Šarapovová a Belgičanka Justine Heninová-Hardennová. Štvrtá nasadená Šarapovová, víťazka tohto turnaja z roku 2004, zdolala vo štvrťfinále krajanku Jelenu Dementievovú hladko 6:1, 6:4. Devätnásťročnej Ruske wimbledonská tráva sedí zo všetkých grandslamových turnajov najviac, keďže medzi najlepšie štyri hráčky sa tam prebojovala už po tretí raz v rade. Šarapovová viedla nad Dementievovou už 6:1 a 4:0, potom sa však skúsenejšia z oboch hráčok na chvíľu spamätala a znížila v II. sete na 3:4. Záver však patril už opäť viac favorizovanej Šarapovovej.

V druhom štvrťfinále si tretia nasadená Heninová-Hardennová podľa predpokladov poradila s najväčším prekvapením turnaja, francúzskou kvalifikantkou a 129. hráčkou rebríčka WTA Tour Severine Brémondovou 6:4, 6:4. Vo vyrovnanom stretnutí sa favoritka presadila až v koncovkách oboch setov. Dvadsaťštyriročná Belgičanka sa v All England Clube dostala do semifinále po štvrtý raz. Jej maximom je zatiaľ finálová účasť z roku 2001.


Dvojhra žien - štvrťfinále:

Maria Šarapovová (4-Rus.) - Jelena Dementievová (7-Rus.) 6:1, 6:4

Justine Heninová-Hardennová (3-Belg.) - Severine Brémondová (Fr.) 6:4, 6:4


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Do semifinále ako prvá Ruska Šarapovová