Do Nantes Pištej, Šereda, Keinath, do Budapešti aj Bardoň

SITA|18. mar 2008 o 14:08

BRATISLAVA 18. marca (SITA) - Slovensko bude na turnaji európskej olympijskej kvalifikácie vo francúzskom Nantes (2. - 6. 4. 2008) reprezentovať šestica hráčov - traja muži: Ľubomír Pištej, Peter Šereda ...

BRATISLAVA 18. marca (SITA) - Slovensko bude na turnaji európskej olympijskej kvalifikácie vo francúzskom Nantes (2. - 6. 4. 2008) reprezentovať šestica hráčov - traja muži: Ľubomír Pištej, Peter Šereda a Thomas Keinath a tri ženy: Eva Ódorová, Barbora Balážová a Lenka Kmotorková.

Po nedávnych majstrovstvách sveta družstiev v čínskom Guangžou mali tréneri Jarolím Miko, resp. Vladimír Mihočko ml. predložiť návrhy nominácií, ktoré v utorok na zasadnutí v Bratislave schválil výkonný výbor Slovenského stolnotenisového zväzu (SSTZ). Kým u žien malo byť všetko jasné, u mužov bolo kvarteto kandidátov na tri miestenky. "Diskutovali sme a zvažovali rôzne varianty. Bavili sme sa o počte nominovaných a riešili sme aj koho na ktorú z dvoch kvalifikácií poslať," informoval agentúru SITA predseda SSTZ Zdenko Kríž.

Výkonný výbor zároveň odobril na návrh trénerov a komisie štátnej reprezentácie aj nomináciu na turnaj svetovej kvalifikácie v Budapešti (8. - 11. 5.). "U žien pôjde do Maďarska rovnaké trio, u mužov dvaja najlepší z Nantes plus Michal Bardoň," doplnil šéf zväzu.

Tesne pred aprílovým turnajom európskej olympijskej kvalifikácie vo Francúzsku sú na programe majstrovstvá SR v Bratislave (29. - 30. 3.). "Dovtedy so schválením nominácie čakať nemôžeme predovšetkým z termínových dôvodov. Posledná zmena v prihláškach je možná desať dní pred začiatkom kvalifikácie. Ale ako som už povedal, nerozhodujú výsledky len na jednom podujatí, preto by národný šampionát ani nemohol byť rozhodujúcim faktorom," zdôraznil už dávnejšie Z. Kríž. V Bratislave by podľa predsedu SSTZ mali štartovať všetci slovenskí uchádzači o olympijskú miestenku, pre ktorých to bude ostrý test pred odchodom do Nantes. Definitívny zoznam účastníkov stolnotenisových súťaží na OH 2008 v Pekingu bude známy po turnaji svetovej kvalifikácie v Budapešti (8. - 11. 5.), keď sa uzavrie menoslov krajín s právom štartu v súťaži družstiev.


Nominácia stolných tenistov Slovenska na turnaj európskej olympijskej kvalifikácie vo francúzskom Nantes (2. - 6. 4. 2008):

muži: Thomas Keinath (Würzburger Hofbräu/Nem. - 94. vo svetovom rebríčku ITTF), Ľubomír Pištej (S.A.G. Cestas/Fr. - 107.), Peter Šereda (San Sebastian de los Reyes TTC/Šp. - 108.), tréner Jarolím Miko


ženy: Eva Ódorová (KTS Tarnobrzeg/Poľ. - 101.), Lenka Kmotorková (LZ Linz-Froschberg/Rak. - 204.), Barbora Balážová (ŠKST Topvar Topoľčany - 284.), tréner Vladimír Mihočko ml.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Do Nantes Pištej, Šereda, Keinath, do Budapešti aj Bardoň