Do Michaloviec príde najlepšia hádzanárka sveta

Alexandra Nascimento. Najlepšia hádzanárka príde do Michaloviec.
Alexandra Nascimento. Najlepšia hádzanárka príde do Michaloviec. (Autor: sita)
Sportnet|3. aug 2013 o 00:00

Na jubilejnom 20. ročníku bude štartovať aj najúspešnejší klub sveta - viedenské Hypo.

Na jubilejnom 20. ročníku bude štartovať aj najúspešnejší klub sveta - viedenské Hypo, s ktorým pricestuje aj najlepšia hádzanárka sveta – Alexandra Nascimento.

MICHALOVCE. Už o niekoľko dní sa v michalovskej Chemkostav aréne uskutoční tradičný Memoriál Tomáša Jakubču.

Tohto roku sa bude konať jeho okrúhly 20. ročník, nuž a pri príležitosti tohto jubilea sa organizátori rozhodli pozvať na tento turnaj špičkové kluby z Európy.

Okrem domácej Iuventy Michalovce uvidia diváci v akcii aj ruského vicemajstra Rostov na Done, rumunského vicemajstra HCM Baia Mare, poľského majstra MKS Lublin a najväčším ťahákom bude nepochybne rakúsky šampión Hypo Niederösterreich Viedeň.

Špičkové obsadenie

Môžeme smelo skonštatovať, že práve blížiaci sa 20. ročník turnaja, ktorý sa uskutoční od štvrtka 8. augusta až do nedele 11. augusta, bude mať zatiaľ najsilnejšie obsadenie vo svojej histórii.

Aj keď mimoriadne nabitý bol 16. ročník, kde tiež štartovali Rostov či Baia Mare, ale v tom čase ešte nemali tieto tímy takú kvalitu ako teraz.

Už len účasť najúspešnejšieho klubu sveta Hypo Viedeň, ktorý osemkrát vyhral Ligu majstrov, vzbudzuje pozornosť, pretože takýto celok nechodí do Michaloviec každý deň.

„Snažili sme sa pritiahnuť ozaj kvalitné družstvá, čo sa nám aj podarilo. Hypo aj Lublin sú účastníkmi hlavnej fázy Ligy majstrov, Baia Mare a Rostov budú bojovať v kvalifikácii tejto súťaže. Počas štyroch dní tak diváci uvidia špičkovú ženskú hádzanú,“ prezradil športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny.

Príde aj Nascimento

Kádre všetkých piatich účastníkov memoriálu sú vyšperkované hádzanárkami, ktoré patria nielen medzi európsku, ale dokonca aj svetovú špičku.

Baia Mare aj Rostov na Done sa počas tohto leta výrazne posilnili a v Hype hráva kostra brazílskeho národného výberu na čele s aktuálne najlepšou hádzanárkou sveta 31-ročnou pravou krídelníčkou Alexandrou Priscilou do Nascimento.

„Baia Mare ulovil jednu z najlepších brankárok Paulu Ungureanu či pravé krídlo Adrianu Nechitu, Rostov pre zmenu chorvátsku kanonierku Kristinu Elezovú či pravú krídelníčku Iuliiu Manaharovú. Fanúšikovia sa teda majú na čo tešiť,“ uviedol J. Čúrny.

Program turnaja

Hrať sa bude systémom každý s každým, teda spolu uvidia diváci 10 kvalitných súbojov. Jednotlivé stretnutia budú trvať 2 x 30 minút. Víťazom sa stane družstvo, ktoré nazbiera najviac bodov.

Štvrtok 8. augusta:
Michalovce - Rostov na Done (18.00)
Piatok 9. augusta:
Michalovce - Lublin (17.00)
Baia Mare - Hypo (19.00)
Sobota 10. augusta:
Baia Mare - Rostov na Done (9.00)
Hypo - Lublin (11.00)
Lublin - Rostov na Done (16.30)
Michalovce - Hypo (18.30)
Nedeľa 11. augusta:
Lublin - Baia Mare (9.00)
Hypo - Rostov na Done (11.00)
Michalovce - Baia Mare (13.00)
Záverečný ceremoniál (14.30)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Do Michaloviec príde najlepšia hádzanárka sveta