Do Košíc príde osem hráčov z piatich krajín

Nový tréner. B. Andrejko povedie B-mužstvo MFK Košice.
Nový tréner. B. Andrejko povedie B-mužstvo MFK Košice. (Autor: archív)
Sportnet|8. jan 2010 o 00:00

Corgoňligový MFK Košice bude skúšať Srbov, Španielov, Bielorusov, Portugalčana i futbalistu Angličana z Gibraltáru.



KOŠICE. Novým trénerom druholigovej rezervy MFK Košice sa stal Bohumil Andrejko, ktorý doteraz pracoval v mládežníckych štruktúrach klubu. Potvrdil to prezident MFK Blažej Podolák. "Na tomto poste nahradí Antona Šoltisa, ktorý dostane ponuku pracovať pri mládeži," vysvetlil B. Podolák.

Traja po klubovej linke

Košičania začnú zimnú prípravu v sobotu predpoludním. V jej priebehu by mali vyskúšať niekoľko zahraničných hráčov. Tí prídu po dvoch osách. Trénerskej a klubovej. "O konkrétnych menách zatiaľ nebudem hovoriť. Kým nebudú na tréningu, nebudem predbiehať, lebo by to bolo zbytočné. Môžem len prezradiť, že po klubovej linke by mali prísť na skusy dvaja stredopoliari z Bieloruska. Ešte sa však pracuje na vízach. Taktiež po klubovej osi príde do Košíc nigérijský Angličan z Gibraltáru," vysvetlil športovo-technický riaditeľ MFK Štefan Tarkovič. V poslednom prípade ide konkrétne o 180-centimetrov vysokého 25-ročného stredopoliara Timothy Ojapaha z gibraltárskeho klubu Glacis United. Jeho skúšku sprostredkoval medzinárodný manažér MFK Košice Allen Bula, ktorý žije na tomto kúsku anglickej pevniny na juhu Španielska.

Pätica od trénera

Príchod ďalšej pätice futbalistov sprostredkoval srbský tréner Goran Milojevič. Podľa Štefana Tarkoviča ide o dvoch Srbov, dvoch Španielov a jedného Portugalčana. Čo sa týka pozícií, tak ide o brankára, stopéra, defenzívneho stredopoliara, ofenzívneho stredopoliara a útočníka. "Nepredpokladám, že okrem týchto zahraničných hráčov budeme skúšať i nejakého slovenského futbalistu. Samozrejme, nevylučujem, že ak sa naskytne nejaká príležitosť a tréner s ňou bude súhlasiť, tak ju môžeme využiť," dodal Š. Tarkovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Do Košíc príde osem hráčov z piatich krajín