Dlhé čakanie na gól

Góly. V minulých sezónach chýbali Mariánovi Ferencovi góly. Po dvoch sezónach bez gólu v tej tretej už konečne skóroval.
Góly. V minulých sezónach chýbali Mariánovi Ferencovi góly. Po dvoch sezónach bez gólu v tej tretej už konečne skóroval. (Autor: archív M. F.)
Peter Podolinský|24. nov 2015 o 00:00

V ostatných dvoch sezónach sa Mariánovi Ferencovi nedarilo dať gól.

Sám priznáva, že také dlhé čakanie na gól v novom klube ešte nemal. Nakoniec sa to však zlomilo a túto jeseň sa aj on zapísal do listiny strelcov druholigového FK Poprad.

GEMERSKÁ POLOMA/ POPRAD. Odchovanec rožňavského futbalu a dlho hráč ŽP Podbrezová Marián Ferenc zakotvil v roku 2013 v FK Poprad. Stal sa hráčom základnej zostavy a v júli tohto roku do mužstva pod Vysokými Tatrami aj prestúpil. V jesennej časti prispel k tomu, že Poprad je v II. lige východ na piatom mieste a miery k tomu, aby si zopakoval minuloročný postup do hornej šestky. O sezóne, góloch i plánoch sme sa porozprávali s Mariánom Ferencom.

Aká bolo futbalová jeseň pre vás?

„Po minuloročnom úspechu, keď sa nám podarilo postúpiť do šestky ako nováčikovi súťaže, sme si tento rok už iný cieľ ani nemohli dať. Teraz po poslednom jesennom kole už môžem povedať, že päťbodový náskok pred štyrmi jarnými kolami by nám už mal stačiť, aby sme tento cieľ opäť splnili. Vedenie urobilo v letnej prestávke maximum, či už posilnením mužstva, alebo vytvorením podmienok na to, aby sme sa venovali len futbalu. Jeseň by som rozdelil na tri časti. Dobrý vstup, výborný záver, slabšie výsledky prišli v období, keď nastala výmena trénera a mužstvo si muselo zvykať na nový systém. Vedenie však bolo trpezlivé a nakoniec sa to vyplatilo.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dlhé čakanie na gól