Djokovič vyzve vo finále v Cincinnati Murrayho

Novak Djokovič
Novak Djokovič (Autor: TASR)
TASR|20. aug 2011 o 22:52

Vo finále Turnaja ATP Masters v Cincinnati sú Djokovič a Murray a Jankovičová so Šarapovovou.

CINCINNATI. Brit Andy Murray sa stal prvým finalistom tenisového turnaja ATP série Masters. Štvrtý nasadený hráč si v semifinále poradil s domácim reprezentantom Mardym Fishom (7) v dvoch setoch 6:3, 7:6 (8).

Svetová jednotka Novak Djokovič potreboval na zdolanie Čecha Tomáša Berdycha a postup do finále len jediný set a 52-minútový pobyt na kurte, český tenista po prehratom sete 5:7 zápas vzdal pre zranenie ramena.

Pre srbského suveréna prebiehajúcej sezóny to bol už 57. triumf pri jedinej prehre, ktorú mu uštedril v semifinále Roland Garros Roger Federer.

Djokovič pôjde aj do finále v úlohe favorita, Murrayho zdolal v kariére 6-krát pri troch prehrách, pričom vyhral aj obe tohtosezónne konfrontácie.

Finále ženského tenisového tutnaja WTA v Cincinnati si zahrajú Ruska Maria Šarapovoá a Srbka Jelena Jankovičová. V bombastickej forme na turnaji hrajúca Šarapovová mala už väčšie problémy v semifinále s krajankou Verou Zvonariovovou, keď turnajovú dvojku zdolala po trojsetovej bitke 2:6, 6:3, 6:3.

Ľahšiu prácu mala Jankovičová, ktorá v dvoch setoch zvíťazila nad tiež vyššie do turnaja nasadenou Nemkou Andreou Petkovičovou 7:6 (4), 6:1.

Dvojhra semifinále:

Andy Murray (V. Brit.-4) - Mardy Fish (USA-7) 6:3, 7:6 (8)

Novak Djokovič (Srb.-1) - Tomáš Berdych (ČR-8) 7:5 - skreč, Berdych odstúpil

Jelena Jankovičová (11-Srb.) - Andrea Petkovičová (9-Nem.) 7:6 (4), 6:1

Maria Šarapovová (4-Rus.) - Vera Zvonariovová (2-Rus.) 2:6, 6:3, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič vyzve vo finále v Cincinnati Murrayho