Derby s brankárskymi „rošádami“

Róbert Chalupka. Obranca, ktorý bol svojho času ocenený aj v Jedenástke III. ligy v derby ukázal, že je aj dobrým brankárom. Na snímke s manželkou Martinou.
Róbert Chalupka. Obranca, ktorý bol svojho času ocenený aj v Jedenástke III. ligy v derby ukázal, že je aj dobrým brankárom. Na snímke s manželkou Martinou. (Autor: Marián Škuba)
Sportnet|6. nov 2012 o 00:00

Keďže brankár Bujdoš chýbal, medzilaborskú svätyňu hájil mladý gólman bývajúci práve v Jasenove.

Keďže brankár Bujdoš chýbal, medzilaborskú svätyňu hájil mladý gólman bývajúci práve v Jasenove, na druhej strane absentovala aj jasenovská jednotka Dudič, vekom ešte dorastenec Havrilko bol po hodine hry vylúčený, rukavice si musel navliecť obranca Chalupka.

MEDZILABORCE. Jesennú časť ukončilo v piatej lige (sk. Sever) derby Medzilaborce - Jasenov. Tri body ostali doma, padli dva góly, no rušno na trávniku bolo omnoho viackrát.

Medzilaborskí Spartakovci vyhrali 2:0, v jasenovskej šestnástke (i mimo nej) však „horelo“ častejšie. Okrem dvoch gólov sa dvakrát triasla aj hosťujúca konštrukcia brány.

„Priznám sa, že z derby som mal obavy, lebo Jasenov má vyvážené mužstvo, naopak my sme v ostatných troch kolách boli vždy nekompletní. Opäť nás trápila koncovka, aj moju štandardku Havrilko vytlačil na žrď, skóre som však otvoril na prekvapenie všetkých, lebo priamy kop z tridsať metrov zaskočil mňa, divákov a asi aj hosťujúceho brankára,“ konštatoval Viťo Lukačik, ktorý v 56. minúte otváral skóre stretnutia.

Brankárska krížovka

Nie je časté, aby sa v spojitosti s jedným zápasom spomínalo až päť mužov s brankárskymi rukavicami. Na medzilaborskej strane chýbal Ján Bujdoš, zaskočil ho mladík René Šuľák.

Neinkasoval, takže nesklamal, i keď zaujal najmä fakt, že „papierovo“ patriaci 1. FC Tatran Prešov býva práve v Jasenove.

A čo jasenovská brankárska strana? Opora a matador Martin Dudič sa na trávniku neobjavil, medzi žrde sa postavil mladý Milan Havrilko. V 61. minúte však musel predčasne do šatne.

„Vyrazil strelu Gavulu, lopta sa dostala ku mne až pred šestnástku, brankár vybiehal za ňou, snažil som sa ho obstreliť, ale loptu zrazil rukou. Reflex mimo šestnástky, vylúčenie, hostia ani neprotestovali,“ opísal inkriminovaný moment Viťo Lukačik.

Brankárske rukavice si navliekol Róbert Chalupka, opora obranných jasenovských radov.

„Bol som prekvapený, aké má brankárske danosti. Aj keď raz inkasoval, zmaril čisté dve tutovky,“ dodal hrajúci medzilaborský tréner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Derby s brankárskymi „rošádami“