Vavro môže čoskoro brániť Messiho. Ide do ligy, kde Slovákov berú výnimočne

Denis Vavro (vpravo) - archívna fotografia.
Denis Vavro (vpravo) - archívna fotografia. (Zdroj: TASR/AP)
Pavol Spál|1. feb 2021 o 23:30

Pokúsi sa o reštart kariéry.

RÍM, HUESCA. V aktuálnej sezóne odohral v drese slávneho Lazia Rím iba 33 minút. Aj vinou zranenia. V ligových zápasoch sa iba zriedka dostal medzi náhradníkov.

Posledných pätnásť ligových zápasov sa nedostal na súpisku. 

Futbalový obranca Denis Vavro sa pokúsi reštartovať kariéru v drese Huescy, ktorá figuruje v španielskej La Lige na poslednom mieste.

Slovenský stopér odchádza na hosťovanie do konca sezóny.

Pôvodne mal Vavro na začiatku nového roka odísť do Janova, ale neprešiel zdravotnou prehliadkou. Dôvodom mali byť problémy so slabinami.

Inzaghiho nepresvedčil

Už cez víkend Huesca privíta slávny Real Madrid. Vavro môže štrnásteho marca čeliť Barcelone a brániť fenomenálneho Lionela Messiho.

Vavro podpísal v lete 2019 s Laziom päťročný kontrakt. Podľa talianskych médií sa mala prestupová čiastka pôvodne pohybovať na úrovni 12,5 milióna eur, no Rimania ju stlačili na desať.

Ďalších 1,5 milióna malo ísť do FC Kodaň v podobe bonusov.

"Spravím všetko preto, aby som sa od prvého kola dostal do základnej zostavy," vravel vtedy Vavro, ktorého vzorom je bývalý kapitán národného tímu Martin Škrtel.

V tvrdej konkurencii Talianov sa mu však nepodarilo presadiť. Ťažko si zvykal na systém s tromi stopérmi, ktorý presadzuje tréner Simone Inzaghi.

Viac priestoru dostával v minulom ročníku, keď nastúpil v sedemnástich dueloch. V Serie A však dostal priestor iba raz.

Slováci im typovo nesedia

Vavro bude jediným slovenským zástupcom v najvyššej španielskej súťaži. Kluby z La Ligy ponúknu zmluvu Slovákom iba veľmi zriedka.

Keď v roku 1993 prestúpil z bratislavského Slovana do Realu Madrid Peter Dubovský, bola to senzácia. 

Bratislavčania vtedy zinkasovali okolo 104 miliónov korún, čo je v prepočte zhruba tri a pol milióna eur.

Odvtedy stále platí, že hrať v Španielsku je pre slovenského futbalistu výnimkou.

V ére samostatnosti si v slávnej súťaži zahrali len ôsmi Slováci - spomenutý Dubovský (Real Madrid, Oviedo), Miroslav Karhan (Betis Sevilla), Marián Kelemen (Numancia), Samuel Slovák (Tenerife), Vladimír Weiss ml. (Espanyol Barcelona), Stanislav Lobotka, Róbert Mazáň (obaja Celta Vigo) a Martin Valjent (Mallorca).

Španieli nezvyknú kupovať Slovákov, pretože im typovo nesedia.

"Španielsko má už v mládežníckych kategóriách vynikajúcich futbalistov. A keď sa už zamerajú na cudzinca, sú to väčšinou hráči podobní ich mentalite - najmä brazílski, portugalskí a argentínski," vravel v minulosti pre SME agent Karol Csontó zo spoločnosti Stars&Friends, ktorá zastupuje väčšinu slovenských reprezentantov.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Vavro môže čoskoro brániť Messiho. Ide do ligy, kde Slovákov berú výnimočne