Daytona 500 má najmladšieho víťaza histórie - Bayna

TASR|21. feb 2011 o 08:06

Prestížne zámorské automobilové preteky Daytona 500 sa v noci na pondelok stali korisťou Trevora Bayna, ktorý len deň pred súťažou oslávil 20. narodeniny.

DAYTONA BEACH. Prestížne zámorské automobilové preteky Daytona 500 sa v noci na pondelok stali korisťou Trevora Bayna, ktorý len deň pred súťažou oslávil 20. narodeniny a stal sa najmladším víťazom 53-ročnej histórie slávneho podujatia.

V seriáli Sprint Cup Series, ktorého je Daytona 500 súčasťou, to bol pre mladíka len druhý štart. Po prekročení cieľovej čiary do vysielačky nadšene a neveriacky zvolal: "Robíte si srandu?!"

Zelenáč spoza volantu Forda sa zároveň postaral, že stajňa Wood Brothers zaznamenala na floridskom okruhu prvý triumf od roku 2001. Bayne prekonal rekord štvornásobného víťaza súťaže Jeffa Gordona, ktorý v roku 1997 vyhral Daytonu ako 26-ročný.

"Je to skvelé. Trevor je šikovný chlapec a mám rád aj stajňu Wood Brothers. Mám z jeho úspechu radosť a je to dobré pre celý náš šport, že máme takýto talent s iskrou," nechal sa počuť Gordon.

V pretekoch padol aj ďalší rekord - vedúcu pozíciu si 22 jazdcov vymenilo dovedna až 74-krát.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Daytona 500 má najmladšieho víťaza histórie - Bayna