Davydenko lídrom Rusov v semifinále proti Nemcom

SITA|10. sep 2007 o 10:17

MOSKVA 10. septembra (SITA) - Kapitán ruského daviscupového tímu Šamil Tarpiščev zverejnil predbežnú päťčlennú nomináciu tenistov na blížiace sa stretnutie semifinále najprestížnejšej súťaže reprezentačných ...

MOSKVA 10. septembra (SITA) - Kapitán ruského daviscupového tímu Šamil Tarpiščev zverejnil predbežnú päťčlennú nomináciu tenistov na blížiace sa stretnutie semifinále najprestížnejšej súťaže reprezentačných družstiev mužov proti Nemecku. Trofej obhajujúca "zborná" by na moskovský duel na antuke 21. - 23. septembra v hale Olympijský štadión mala vyrukovať s kvartetom vybraným z pätice Nikolaj Davydenko (4. v singlovom svetovom rebríčku ATP Entry pre nasadzovanie), Michail Južnyj (17.), Marat Safin (27.), Dmitrij Tursunov (29.) a Igor Andrejev (38.).

"Všetci piati sú pripravení nastúpiť, takže počas nasledujúcich dní musím zvoliť kvarteto a z jedného hráča urobiť náhradníka," povedal Tarpiščev, ktorý je aj prezidentom Ruskej tenisovej federácie a členom Medzinárodného olympijského výboru. Navyše, počas najbližšieho víkendu bude - takisto v Moskve, ale v Malej športovej aréne Lužniki - viesť fedcupový tím vo finále tejto tímovej súťaže žien proti Taliansku.

Nemecká nominácia zrejme bude známa až v utorok. Kapitán Patrik Kühnen si vybral čas na rozmyslenie po tom, ako dostal správu, že pre zranenie kolena nebude k dispozícii deblový špecialista Michael Kohlmann. Vo dvojhre by nielen podľa výkonov na US Open v New Yorku mali nastúpiť Tommy Haas, ktorý vo štvrťfinále vo Flushing Meadows nestačil na Davydenka, a Philipp Kohlschreiber, ktorý za Atlantikom zdolal Južného.

Nemci sa medzi najlepšie štyri tímy v boji o „šalátovú misu“ naposledy dostali v roku 1995 a vtedy prehrali práve v ruskej metropole v rovnakom stánku 2:3, keď Becker a Stich nestačili na Česnokova s Kafeľnikovom. Rusko či bývalý Sovietsky zväz v historickej bilancii vedie nad Nemeckom či niekdajšou SRN vysoko 8:3. Za obojstranne nových spoločenských pomerov je stav 4:1. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Švédsko a USA.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Davydenko lídrom Rusov v semifinále proti Nemcom