Davisov pohár 2008: Žreb pridelil Slovákom Gruzíncov

Lukáš Lacko sa predstavil v neúspešnom barážovom stretnutí o postup do elitnej kategórie s Kóreou.
Lukáš Lacko sa predstavil v neúspešnom barážovom stretnutí o postup do elitnej kategórie s Kóreou. (Autor: REUTERS)
SITA|27. sep 2007 o 14:07

LONDÝN 27. septembra (SITA) - Slovenskí tenisti začnú v roku 2008 svoje účinkovanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára ...

LONDÝN 27. septembra (SITA) - Slovenskí tenisti začnú v roku 2008 svoje účinkovanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára súbojom s Gruzínskom. Pôjde o stretnutie finálového 2. kola v termíne 11. - 13. apríla 2008. Ak v ňom uspejú, budú tretí rok v rade hrať o účasť vo svetovej skupine. Keďže Slováci boli jedným zo štyroch nasadených tímov, v 1. kole (8. - 10. 2.) mali voľný žreb. Dejiskom štvrtkového žrebu budúcoročnej edície Davisovho pohára bolo londýnske sídlo sponzorskej spoločnosti BNP Paribas. Slováci, finalisti Davisovho pohára z roku 2005, sa ocitli v kontinentálnej zóne druhý rok po sebe. Teraz sa tak stalo na základe nedávnej domácej prehry v stretnutí o účasť v elitnej svetovej skupine s Kórejskou republikou (2:3).

Euroafrická zóna - I. skupina - 1. resp. 2. kolo (tímy sú zoradené podľa hracieho pavúka):

1. kolo:

Chorvátsko - voľný žreb

Taliansko - voľný žreb

Holandsko - voľný žreb

Macedónsko - Lotyšsko

Švajčiarsko - Poľsko

Bielorusko - voľný žreb

Gruzínsko - voľný žreb

Slovensko - voľný žreb

2. kolo:

Chorvátsko - Taliansko

Holandsko - Macedónsko / Lotyšsko (výhoda domáceho prostredia podľa výsledku 1. kola)

Švajčiarsko / Poľsko - Bielorusko (výhoda domáceho prostredia podľa výsledku 1. kola)

Slovensko - Gruzínsko

Igor Moška (generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu): "Šťastena nám veľmi priala pri samotnom žrebe súpera a následne dokonca aj pri dodatočnom rozhodovaní o krajine konania. Hrozilo nám množstvo ťažkých protivníkov - Švajčiarsko s Federerom, Taliansko s Volandrim či Bielorusko s Mirným. Okrem Gruzíncov sme za prijateľných považovali už len Macedóncov. Budeme veľkými favoritmi aprílového duelu, ale vopred som si vedomý toho, že v príprave nesmieme nič podceniť. Do družstva by sa mal vrátiť Dominik Hrbatý a s ním aj ten správny tímový duch známy z minulosti. Z Gruzíncov osobne poznám len Labadzeho, ale ten už prakticky vôbec neúčinkuje na svetových turnajoch. Ďalší hráči súpera sú veľkou neznámou. Čo sa týka dejiska zápasu, bolo by predčasné o tom teoretizovať. Nevylučujem Sibamac arénu Národného tenisového centra, ale ani Košice. Navyše, po celom Slovensku je viacero nových hál, takže predbežne môžeme uvažovať aj o prípadnom úplne inom mieste konania."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Davisov pohár 2008: Žreb pridelil Slovákom Gruzíncov