Ďalšie trio budú Košice testovať proti Leedsu

Pribúdajú legionári. Uchytia sa v tomto mužstve aj ďalší balkánski hráči?
Pribúdajú legionári. Uchytia sa v tomto mužstve aj ďalší balkánski hráči? (Autor: judy)
Sportnet|14. júl 2010 o 00:00

Futbalisti MFK Košice, ktorí sa v Corgoň lige zachránili aj vďaka nezištnej legionárskej pomoci, sú pár dní pred (otáznym) štartom najvyššej slovenskej súťaže stále vo fáze hľadania.

Srbské trénerské duo Žarko Djurovič - Slobodan Pajovič sa totiž nechce zmieriť s menšou kvótou cudzincov, aká pôsobila v Čermeli v minulej sezóne, a počas prípravy neúnavne testuje potenciálnych adeptov na žlto-modrý dres.

KOŠICE. Tréneri dali jednoznačne najavo, že chú mať v mužstve krajanov, resp. hráčov s balkánskymi koreňmi, blízkych ich naturelu. Aj preto sa na sústredení v Rakúsku pri mužstve objavili Srb Bojan Čukič a dvaja Bosniaci Haris Redžepi a Dženan Durak. Testom odolnosti však prešiel iba jediný, šancu hrať v košickom mužstve dostane defenzívny stredopoliar Čukič, ktorý doteraz pôsobil v celku srbskej Super ligy FK Javor Ivanjica. Kontingent balkánskych hráčov, ktorí si hľadajú angažmán po celom svete, je nedozerný. Do Čermeľa prikvitli tento týždeň ďalší. Obranca Miloš Arsič, ktorý už má skúsenosti so slovenským futbalom, pretože si zarábal na živobytie v neďalekej Moldave. V MFK sú zvedaví, čo sa vykľuje zo srbského útočníka Vladana Spasojeviča, či takmer dvojmetrového macedónskeho gólmana Darka Tofiloského, ktorý už má na svojom konte aj štart v národnom mužstve svojej rodnej krajiny. Tréner Žarko Djurovič im sľubuje ostrý test v piatkovom prípravnom zápase proti nováčikovi anglickej druhej najvyššej súťaže Leeds United.

Najvyšší čas

Platnú zmluvu s MFK ešte na jednu sezónu má aj ďalší srbský futbalista Marko Milinkovič, pretože nad jeho novým angažmánom stále visí veľký otáznik. Na začiatku letnej prestávky sa spomínala Barcelona, ale žiaden časový horiozont, kedy by sa malo katalánske slnko usmiať na talentovaného stredopoliara. Navyše, košický klub neavizoval žiadny významnejší kontakt s jedným z najväčších európskych futbalových kolosov. Záujem poľského klubu Wisla Krakow vyzeral veľmi reálne, ale všetky rokovania stroskotali na ošemetnom útese s názvom "finančné podmienky". Doteraz sa srbskému reprezentantovi darí úspešne tajiť meno ďalšieho záujemcu, a podarilo sa nám z neho vytiahnuť len to, že ide o kvalitný európsky klub. Už je však najvyšší čas vedieť ktorý, pretože nová sezóna sa pomaly rozbieha a prestupová brána už začína škrípať v pántoch. Stále však môžeme len hádať, kde košická opora z minulej sezóny zakotví.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ďalšie trio budú Košice testovať proti Leedsu