Sninskí taekwondisti si pripísali ďalší úspech

V Rimavskej Sobote štartovalo až 45 Sninčanov.
V Rimavskej Sobote štartovalo až 45 Sninčanov. (Autor: archív)
Pavel Andraščík|23. feb 2017 o 00:00

Plno cenných kovov získali na turnaji v Rimavskej Sobote.

SNINA. Počas predminulého víkendu sa v Rimavskej Sobote uskutočnil turnaj v taekwonde pod názvom Facon Cup 2017, ktorý bol zároveň aj prvým kolom Slovenského pohára pre kluby Asociácie taekwondo WTF.

Tohto turnaja sa zúčastnilo 191 pretekárov taekwonda z 13 oddielov z celého Slovenska.

Na prvom kole Slovenského pohára sa predstavilo aj 45 pretekárov klubu Black tiger zo Sniny pod vedením šéftrénera Tomáša Potockého so svojimi pomocníkmi Karolom Legemzom a Nikolou Sidorovou, ktorá zastupovala aj funkciu asociačnej lekárky.

Začiatok turnaja sa pre Sninčanov nevyvíjal dobre, no po kritike trénerov pretekári vydali zo seba všetko, čo v zimnej príprave natrénovali, a výsledkom bolo prvé miesto spomedzi 13 klubov, a tým aj víťazstvo v prvom kole Slovenského pohára, kde získali 190 bodov.

Celkove Sninčania získali 18 zlatých, 13 strieborných, 11 bronzových medailí a jedno piate miesto. Týmto sa potvrdilo, že patria k najlepším taekwondistom na Slovensku.

Zlaté medaily získali:
L. Švabová, P. Telvak, A. Varchol, O. Bromberger, A. Chimčák, J. Haburaj, T. Haburaj, M. Kandalík, M. Kepič, J. Kohút, B. Krupjaková, S. Kukura, M. Matiko, L. Onderčinová, P. Petro, G. Poldruhák, D. Považancová, N. Semjanová.

Strieborné medaily získali:
J. Surinčák, J. Legemza, J. Michalco, M. Mikula, M. Suchý, M. Matiko, S. Britan, S. Frater, T. Kamenca, J. Kamencová, J. Surinčák, A. Krupjaková, K. Legemza.

Bronzové medaily získali:
Š. Andrejčík, M. Bartuš, T. Kamenca, J. Kotus, D. Lopata, B. Lopata, J. Penkert, R. Roháč, A. Semjon, M. Štofík, S. Surmaj.

Nepopulárne piate miesto získal J. Špitalík.

„So svojimi zverencami som veľmi spokojný, veď sme získali 42 medailí a víťazstvo v prvom kole Slovenského pohára. Výsledky hovoria, že v súčasnosti náš klub patrí medzi najlepšie na Slovensku a borci dobre reprezentujú náš klub a mesto Snina. Najbližšie sa niektorí pretekári zúčastnia Svetového pohára v Slovinsku,“ skonštatoval na záver šéftréner klubu Tomáš Potocký.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sninskí taekwondisti si pripísali ďalší úspech