Radi by z trónu zosadili Pogačara. Tím Jumbo-Visma myslí na zelený dres

Slovinský cyklista z tímu Jumbo-Visma Primož Roglič.
Slovinský cyklista z tímu Jumbo-Visma Primož Roglič. (Autor: Reuters)
SITA|29. jún 2022 o 17:42

Holandské zoskupenie bude mať na 109. ročníku hneď dvoch lídrov - Primoža Rogliča a Jonasa Vingegaarda.

BRATISLAVA. V tíme Jumbo-Visma pred začiatkom tohtoročnej edície cyklistických pretekov Tour de France dúfajú, že vďaka kombinovanej sile dokážu zosadiť z trónu šampióna z ostatných dvoch ročníkov - Slovinca Tadeja Pogarača (UAE).

"Ak spolu vydáme zo seba to najlepšie, sme silný tím a máme veľa individuálnych kvalít. Pokiaľ budeme spolupracovať, robiť to najlepšie, ako sa len dá, veríme, že Tadeja Pogačara dokážeme zdolať," povedal ďalší slovinský pretekár Primož Roglič podľa webu cyclingnews.com.

Práve 32-ročný Roglič by mal na Tour de France držať vysoko vlajku Jumbo-Visma. Okrem neho sa v tíme budú spoliehať aj na 25-ročného Dána Jonasa Vingegaarda.

„Je veľký rozdiel mať dvoch lídrov v porovnaní s jedným. Na Tour de France sa toho môže stať veľa. Je tam mnoho stresu a nehôd. Musíme prežiť prvý týždeň a potom uvidíme,“ poznamenal Vingegaard, ktorý sa počas úvodných troch etáp predstaví pred dánskymi fanúšikmi, keďže 109. ročník slávnych pretekov odštartuje práve v jeho domovine.

Kým Roglič a Vingegaard sa pokúsia o zisk žltého dresu pre celkového víťaza, ich tímový kolega Wout van Aert by chcel ten zelený - pre šampióna bodovacej súťaže.

Na tú sa sústredí i slovenský cyklista Peter Sagan z francúzskej "stajne" TotalEnergies.

Tour de France

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Radi by z trónu zosadili Pogačara. Tím Jumbo-Visma myslí na zelený dres