Sagan prinesie aj sponzora, nový tím ho privítal v slovenčine

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|3. aug 2021 o 18:55 (aktualizované 3. aug 2021 o 19:45)

Najbližšie dva roky bude jazdiť za Pro Team TotalEnergies.

BRATISLAVA. Slovenský cyklista Peter Sagan podpísal zmluvu na dva roky s francúzskym tímom TotalEnergies. V utorok to potvrdil manažér organizácie Jean-René Bernaudeau.

Prebiehajúcu sezónu dokončí ešte v Bora-Hansgrohe, k novému tímu sa pripojí po tomto ročníku.

Spoločne so Saganom budú v rokoch 2022 a 2023 pôsobiť v zoskupení aj Poliak Maciej Bodnar a Talian Daniel Oss, informoval o tom oficiálny web tímu.

Sagan má pomôcť naplniť ciele

Tridsaťjedenročný slovenský pretekár koncom júla oznámil odchod z Bory-Hansgrohe, jeho nový zamestnávateľ si od neho sľubuje, že mu pomôže posunúť sa z kategórie UCI ProTour na vyššiu úroveň.

"Na angažovanie Petra sme náležite hrdí. Jednoznačne je to jeden z najpopulárnejších jazdcov sveta a veľký talent. Táto zmluva jednoznačne potvrdzuje naše športové ambície, Peter je veľmi súťaživý a určite nám prinesie víťazstvá," povedal Bernaudeau, ktorý by chcel do roku 2023 získať status WorldTour tímu.

Sagan odštartoval profesionálnu kariéru v drese Liquigasu, v ktorom pôsobil v rokoch 2010-2014, vtedy už pod názvom Cannondale. Jeho ďalšie kroky pokračovali do Tinkoffu a v roku 2017 sa upísal na päť rokov Bore.

Sagan prinesie aj sponzora

Sagan dosiahol v prebiehajúcej sezóne štyri víťazstvá a vyhral bodovaciu súťaž na Gire. Na Tour de France 2021 bol dvakrát piaty a pre zranenie kolena musel odstúpiť pred 12. etapou.

Počas kariéry nazbieral 118 triumfov a sedemkrát získal zelený dres na Tour de France.

"Toto je nové dobrodružstvo a veľmi sa teším. Jean-Rene je manažér, ktorý chce meniť zabehnuté v svetovej cyklistike. Dúfam, že dokážem pomôcť tímu k dosiahnutiu cieľov a vyhrám čo najviac pretekov v novom drese.

Samozrejme, v tejto sezóne sa ešte sústredím na dosiahnutie cieľov s mojím súčasným tímom, v zime sa však pripojím k novému zoskupeniu s tým správnym víťazným duchom," uviedol na webe tímu Total Energies Sagan.

Trojnásobný majster sveta a sedemnásobný víťaz zeleného dresu na Tour de France si do nového tímu prinesie aj svojho sponzora a výrobcu bicyklov Specialized. Jazdcov bude obliekať značka Sportful.

"Šampión ako Sagan a sponzori ako Specialized či odevný partner Sportful urýchlia náš športový projekt a pritiahnu k nám ďalšie talenty. Peter bude patriť k našim kľúčovým postavám a okrem športovej kvality prinesie aj skúsenosti," uviedol Bernaudeau.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan prinesie aj sponzora, nový tím ho privítal v slovenčine