Cyklisti Bory sa vrátili. Van Baarle dosiahol najväčší úspech v kariére

Dylan van Baarle.
Dylan van Baarle. (Autor: Twitter Ineos Grenadiers)
SITA|31. mar 2021 o 17:30

Na čele bol sám až 52 kilometrov.

Dwars door Vlaanderen 2021

Klasika (Roeselare - Waregem, 184,1 km):

1.

Dylan van Baarle

Holandsko

Ineos Grenadiers

3:58:59 h

2.

Christophe Laporte

Francúzsko

Cofidis, Solutions Crédits

+ 26 s

3.

Tim Merlier

Belgicko

Alpecin-Fenix

+ 0 s

4.

Yves Lampaert

Belgicko

Deceuninck - Quick-Step

+ 0 s

5.

Tosh van der Sande

Belgicko

Lotto Soudal

+ 0 s

6.

Alexander Kristoff

Belgicko

UAE Team Emirates

+ 0 s

BRATISLAVA. Holanďan Dylan van Baarle z tímu Ineos Grenadiers dosiahol najväčší úspech svojej doterajšej kariéry, keď v stredu famóznym spôsobom ovládol belgickú klasiku Dwars door Vlaanderen dlhú 184,1 km z Roeselare do Waregemu.

Dvadsaťosemročný holandský jazdec dotiahol do úspešného konca dlhý únik, Van Baarle bol sám na čele 52 kilometrov a s prehľadom zvládol viacero krátkych a prudkých stúpaní.

V záverečných kilometroch si pred skupinou prenasledovateľov udržiaval náskok 30 sekúnd.

Druhý napokon finišoval s polminútovým mankom Francúz Christophe Laporte (Cofidis, Solutions Crédits), tretí skončil domáci jazdec Tim Merlier zo zoskupenia Alpecin-Fenix.

Nasledovali ďalší Belgičania Yves Lampaert a Tosh van der Sande, po nich Nór Alexander Kristoff, ďalší belgický cyklista Greg van Avermaet, dvojica Francúzov Anthony Turgis, Florian Sénéchal. Prvú desiatku uzatváral ďalší Belgičan Jesper Stuyven.

"Víťazstvo pre mňa znamená veľmi veľa, je veľmi dôležité. Teraz ku klasikám pristupujeme inak ako vlani, viac sa útočí. Som rád, že som svoj únik dotiahol až do cieľa. Je to pre mňa dôležitý triumf v prestížnych pretekoch," povedal v prvom televíznom rozhovore Dylan van Baarle do mikrofónu Eurosportu.

Na Dwars door Vlaanderen sa do súťažného pelotónu vrátil tím Bora-Hansgrohe. Ten nútene pre koronavírus vynechal dve podujatia.

Slovensko nemalo na pretekoch žiadneho zástupcu, v Bore dostali prednosť iní pretekári.

Jazdci Bory museli pre pozitívny test Brita Matta Wallsa nastúpiť minulý týždeň v piatok do karantény a nepustili ich na štart klasík E3 Harelbeke a Gent - Wevelgem. Do izolácie musel nastúpiť aj slovenský reprezentant Juraj Sagan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Cyklisti Bory sa vrátili. Van Baarle dosiahol najväčší úspech v kariére