Čunovo obsadia priaznivci geocachingu

Martin Pilnik je priaznivcom geocachingu, bloguje o ňom aj na sme.sk
Martin Pilnik je priaznivcom geocachingu, bloguje o ňom aj na sme.sk (Autor: SME - Ján Krošlák)
Sportnet|5. sep 2014 o 11:10

Hľadačov ukrytých predmetov čakajú cez víkend v areáli Divoká voda stovky skrýš.

Geocaching je aktivita, pri ktorej ľudia hľadajú v mestách alebo v prírode skryté predmety pomocou GPS.

Slovenských priaznivcov tejto hry čakajú počas nadchádzajúceho víkendu stovky skrýš v rámci podujatia Slovak Geoawards 2014. Bude sa konať 5. až 7. septembra v areáli Divoká voda v Čunove.

"Akcia je určená primárne pre účastníkov hry geocaching a bude mať štatút prvého MEGAeventu na Slovensku. V Európe sú podobné akcie vzácnosťou, preto sa tešia vysokej návštevnosti," uvádzajú organizátori na stránke geoawards.sk.

Pre účastníkov budú pripravené stovky "geokešiek", ako sa skrýšam hovorí. Okrem toho organizátori chystajú aj pestrý sprievodný program nielen pre nadšencov geocachingu, napríklad adrenalínové aktivity v čunovskom areáli Divoká voda, atrakcie pre deti, exkurziu do vodnej elektrárne, koncerty či veľkú prezentáciu TOP "geokešiek" na Slovensku.

Vyvrcholením podujatia bude sobotňajší galavečer, na ktorom budú vyhlásení víťazi ankety Geoawards Slovakia 2014. Počas celého víkendu bude z Bratislavy do Čunova premávať kyvadlová doprava.

Čo je geocaching?

Voľnočasová aktivita, pri ktorej ľudia pomocou prístroja GPS hľadajú v mestách alebo v prírode skrýše geocaches ("kešky") a spoznávajú pritom krásy daného miesta či organizujú rôzne podujatia náučno-športového charakteru. Geocaching ako hra funguje od roku 2000. Geocacheri sa radi stretávajú na rôznych geo eventoch, pričom mnohé sú zamerané komunitne – spoločné darovanie krvi, spoločné čistenie mestských častí od odpadkov a pod. Geocachingu podľahli aj Hugh Jackman či Dominka Cibulková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Čunovo obsadia priaznivci geocachingu