Crosby sa vrátil ako líder a predĺžil víťaznú sériu

Sidney Crosby v zápase s Rangers.
Sidney Crosby v zápase s Rangers. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|16. mar 2012 o 14:06

Pittsburghu sa po štyroch mesiacov vrátil kapitán a tvár NHL. Aj vďaka nemu predĺžili víťaznú sériu na desať zápasov.

BRATISLAVA. Znova ho bol plný ľad. Opäť jeho návrat vzbudil veľkú pozornosť a znova pomohol Pittsburghu k dôležitej výhre. Pred štyrmi mesiacmi zostrelil Sidney Crosby Islanders štyrmi bodmi, tentokrát si pripísal proti Rangers len asistenciu, ale aj tak bol ústrednou postavou Penguins.

Prihrával, bránil a v prvom rade viazal na seba protihráčov. „Stačí sa pozrieť na jeho schopnosti, tie vám všetko povedia aj bez nepotrebného opisovania,“ povedal pre nhl.com center Jordan Staal.

Len jedenásty zápas za pätnásť mesiacov

Crosby odohral v Madison Square Garden šestnásť minút a jeho tím vyhral 5:2. Okrem asistencie si za krátky čas pripísal pri výhre 5:2 aj tri plusové body (Gáborík mal gól a asistenciu). Pritom to bol pre neho prvý zápas od piateho decembra a len jedenásty za posledných pätnásť mesiacov. Dlhodobo ho trápili symptómy po otrase mozgu.

„Cítim sa dobre. Na začiatku zápasu to ešte nebolo ono, ale postupne som sa dostával do tempa,“ skonštatoval miláčik Kanady, ktorého po stretnutí obkolesili desiatky novinárov.

Tí si skoro vôbec nevšímali Jevgenija Malkina, ktorý sa vďaka gólu opäť dostal na čelo kanadského bodovania NHL.

Crosby dodal, že najväčšou úľavou bolo pre neho, že tím pokračuje vo víťaznej sérii, ktorú predĺžili na desať zápasov. Rivalovi z Atlantickej divízie sa priblížili na rozdiel štyroch bodov. Z ich súboja bude zrejme známy víťaz Východnej konferencie.

„Vydýchol som si, nechcel som byť tým hráčom, ktorý pokazí tímovú chémiu. Je skvelé ako hráme a že aj so mnou v tom pokračujeme,“ dodal kapitán Penguins pre AP.

Tréner ho skúšal aj na krídle

Kanadský útočník dodal, že sa na zápas veľmi tešil, ale najdôležitejšie bolo pre neho, aby návrat neprepálil.

Tréner Dan Bylsma skúšal svoju hviezdu s viacerými krídlami, keď sa počas striedaní pri ňom vystriedalo až päť útočníkov. Po boku Staala si dokonca zahral aj na krídle.

„Bolo to zaujímavé. Na krídle som nehral od svojej nováčikovskej sezóny,“ dodal s úsmevom dvadsaťštyriročný hráč.

Pittsburgh s Crosbym môže mieriť vysoko. Odborníci sa zhodujú, že má jeden z najvyváženejších kádrov v NHL, ktorý môže do Pennsylvánie priniesť po troch rokoch Stanleyho pohár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Crosby sa vrátil ako líder a predĺžil víťaznú sériu