Crosby nastúpi už v pondelok proti New Yorku

(Autor: TASR)
SITA|20. nov 2011 o 22:42

Kapitán hokejového Pittsburghu Penguins Sidney Crosby sa môže vrátiť do zápasového diania NHL už v pondelok proti New York Islanders.

Kapitán Pittsburghu nenastúpil na súťažný duel od 5. januára 2011.

PITTSBURGH. Dlhé čakanie pre kanadského hokejistu Sidneyho Crosbyho sa definitívne skončilo, kapitán Pittsburgh Penguins nastúpi v pondelok po desiatich mesiacoch na prvý zápas.

Súperom "tučniakov" budú New York Islanders. Crosby nehral od začiatku roka 2011, keď utrpel dvojnásobný otras mozgu. "Je nadšený, ale zároveň má aj menšiu obavu. Na tieto chvíle čakal veľmi dlhú dobu. Teraz dostal od lekárov povolenie hrať a veľmi sa teší, že bude môcť nastúpiť," povedal tréner Penguins Dan Bylsma.

Pittsburgh aj bez svojej hviezdy patrí medzi popredné tímy ligy, v súčasnosti sa delí s Philadelphiou o vedenie vo Východnej konferencii. Pondelkový súboj bude len tretím v posledných troch sezónach, v ktorom bude mať tréner Penguins k dispozícii všetkých troch elitných centrov, ktorí však môžu hrať aj na krídlach. Okrem Crosbyho nastúpia aj Jevgenij Malkin a Jordan Staal.

Crosby nehrá od 5. januára, keď ho tvrdo narazil na mantinel a udrel do hlavy obranca Tampy Bay Victor Hedman. Už na Nový rok utrpel náraz do hlavy v zápase s Washingtonom. S mužstvom Penguins od začiatku kempu pravidelne trénoval a absolvoval s ním aj cesty na klziská súperov. Zápasy však zatiaľ sledoval len z tribúny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Crosby nastúpi už v pondelok proti New Yorku