Čím silnejší súper, tým väčšia motivácia

Milan Jambor. Hrajúci tréner vie, že i posledný môže nepríjemne „poštekliť“.
Milan Jambor. Hrajúci tréner vie, že i posledný môže nepríjemne „poštekliť“. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|14. okt 2011 o 00:00

Netvrdíme, že známe – prví raz budú poslední a poslední prví – bude platiť aj v prípade diania na trávnikoch v najvyššej regionálnej súťaži, no bezpochyby nikto nemôže považovať svoje terajšie postavenie za definitívne.

Vo futbalo–vých majstrovstvách regiónu východ sa z kola na kolo dejú presuny v pelotóne a nie je vylúčené, že to tak bude aj tentoraz.

KOŠICE. Program nastávajúceho kola sľubuje zaujímavé duely. Pozornosť sa uprie i do N. Hrušova, kde posledný privíta lídra zo Svitu.

Trúfajú si na ďalší skalp

Trénera hostiteľov Vladimíra Sivého sme prekvapili otázkou, či by sa po nedeli konečne chceli vidieť na inej pozícii? „Závisí to nielen od nášho výkonu a výsledku, ale aj od toho, ako si bude počínať Veľký Šariš. Pravdaže, radi by sme doma zase naplno bodovali,“ odpovedal kormidelník. Jeho zverenci v doterajšom priebehu súťaže vyhrali iba raz a dva razy remizovali. Zaujímavé je, že chudobný zisk bodov sa udial len v domácom prostredí, pričom v jednom prípade tam pohorela silná Snina a iba zmierlivý výsledok uhral ďalší ašpirant na popredné priečky – Haniska. Určite domáci túžia po tom, aby dostali na kolená i Podtatrancov. „Urobíme všetko pre to, aby tri body zostali doma, hoci rešpektujeme silu súpera a to, že v jeho radoch sú kvalitní jednotlivci ako Jambor či Lelkeš. Nebezpeční sú pri štandardných situáciách.“ V. Sivý priznal, že spomínané výsledky s bodovým efektom sa zrodili aj preto, že rivali jeho tím možno trošku podcenili. N. Hrušov sa spolieha hlavne na bojovnosť a nebojácnosť. Preferuje mladých hráčov, dorastencov, ktorí nastupujú na mládežnícke zápasy v sobotu a na druhý deň si obliekajú dres áčka. „Vzhľadom na káder nemáme veľké oči. Nie je dostatok hráčov a tak dávame šancu mladým. Celkove si vážim, že chlapci sa vedia vyburcovať hlavne proti favoritom. Čím vyššie postavený súper, tým je motivácia väčšia. Takže to isté očakávam aj tentoraz,“ dodal kormidelník a informoval, že pre karty bude chýbať Duda.

Nechcú sa dať zaskočiť

Sviťania sa usalašili na čele vedno s Humenným a pred prenasledovateľmi majú menší náskok. O ten by nechceli prísť v nastávajúcom dueli. Kým V. Sivý označil tento celok za vážneho uchádzača o postup, hrajúci kormidelník lídra Milan Jambor nechce preceňovať aktuálne postavenie. „Ideme od zápasu k zápasu. Vieme, že v súťaži sa body získavajú ťažko, lebo vyrovnanosť celkov je značná. Musíme si dať pozor na domácich, ktorí sú nebezpeční na svojom ihrisku, aby nás nezaskočili, ako sa im to už predtým vo vlastnom prostredí podarilo v súbojoch s inými tímami.“ Lodivod si nemyslí, že by hráči museli bojovať s nejakým zvýšeným tlakom a pozíciu na špici nepreceňuje. I naposledy proti Barci doma jamborovci museli drieť, aby vyhrali. „U nás spravidla hostia hrajú dôsledne v defenzíve a spoliehajú sa na brejky. Navyše nepremieňame šance, hoci zatiaľ sa nám viackrát podarilo streliť o gól viac ako súper a tak vyhrať. Takže verím, že podobné to bude i najbližšie.“
Program 13. kola - nedeľa o 10.30 hod. Michalovce B - Krásna, o 14.00 hod.: Sp. Podhradie - Giraltovce, Bard. N. Ves - Humenné, Barca - Svidník, N. Hrušov - Svit, V. Šariš - Sabinov, V. Opátske - Snina, Haniska – Stropkov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Čím silnejší súper, tým väčšia motivácia