Chudobný bodík z dvoch domácich zápasov

Bod uhrali v nedeľu. V sobotu v Gelnici dominovala R. Sobota, v nedeľu už to bol s Liptákmi vyrovnaný súboj.
Bod uhrali v nedeľu. V sobotu v Gelnici dominovala R. Sobota, v nedeľu už to bol s Liptákmi vyrovnaný súboj. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|31. jan 2013 o 00:00

Hokejový víkend v metropole Hnileckého regiónu bol veľmi bohatý. Dva majstrovské súboje odohrali seniori a jeden juniori.



GELNICA. Sobotu privítali Gelničania tradičného rivala z Rimavskej Soboty. Zápas sa v sobotu začal s vyše hodinovým oneskorením, pretože hostia pre poruchu autobusu museli čakať pred Rožňavou na náhradný spoj.

Hostia, v zostave s niekoľkými ligovými hráčmi a dokonca aj bývalým reprezentantom Igorom Majeským, začali stretnutie sebavedome a domácim v ofenzíve nedovolili skoro nič.

Prvú tretinu vyhrali 2:0 a keď v úvode druhej viedli 4:0, bolo prakticky o osude stretnutia rozhodnuté.
„Treba jednoznačne uznať hokejovú kvalitu súpera a poblahoželať k zaslúženému víťazstvu. Takto to vnímala aj väčšina z 340 verných fanúšikov,“ zhodnotil prvý zápas funkcionár Slovana Gelnica Marián Znak.

V nedeľu napoludnie sa stretli Dorast - Juniori so Sabinovom. Hostia nastúpili len s desiatimi hráčmi v poli a keď sa im v polovici prvej tretiny zranil útočník, dohrávali s necelými dvoma päťkami.

Prvú tretinu – hokejovo slabú – ešte uhrali v nerozhodnom stave, ale ďalší vývoj stretnutia už kontrolovali domáci a vyprevadili hostí s výpraskom 7:1.

O necelé dve hodiny vykorčuľovali na ľad „áčkari“. V dohrávke 2. kola privítali Liptákov. Zápas bol bojom o každý meter ľadu a o každý gól.

„Tréner upozorňoval hráčov pred zápasom na najsilnejšiu zbraň hostí – presilové hry. Chlapci však jeho slová akosi „nepočuli“ a od začiatku sa nechali vylučovať za zbytočné fauly. Ešteže sa faulom nevyhli ani hostia, a tak na konci riadneho hracieho času svietilo na tabuli nerozhodné skóre 3:3. Pod tento výsledok sa nemalou mierou opäť podpísal domáci brankár M. Palko, ktorý zlikvidoval 38 striel hostí. V predĺžení sa presne opakoval scenár z prvého vzájomného zápasu na gelnickom ľade, keď hosťujúci Koniar po necelých 30 sekundách spomedzi kruhov rozhodol,“ povedal Marián Znak.


Výsledky, seniorov: Gelnica – R. Sobota 1:5 (0:2, 1:3, 0:0), gól domácich Korhel.
Gelnica – L. Mikuláš B 3:4 pp (1:1, 1:1, 1:1 – 0:1), J. Palko, P. Gross, Dobranský

Dorast - Juniori:

Výsledok, Dorast – Juniori: Gelnica – Sabinov 7:1 (1:1, 3:0, 3:0), Keruľ, D. Grega, Fatura po 2, M. Gross.
Priateľský zápas prípraviek: Sp. Nová Ves – Gelnica 14:14, góly hostí:
Tomaško 5, Šveda 3, Heidi Strompf 3, Timko, Šemrinec, Hagen Strompf.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Chudobný bodík z dvoch domácich zápasov