Chicago privítalo Hossu a Kopeckého

Marián Hossa v objatí fanúšikov Chicaga Blakhawks.
Marián Hossa v objatí fanúšikov Chicaga Blakhawks. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. júl 2009 o 12:30

Marián Hossa s Tomášom Kopeckým sa predstavili prvýkrát fanúšikom v Chicagu.

CHICAGO. Dvojicu slovenských posíl Chicaga Mariána Hossu a Tomáša Kopeckého privítala v meste na úvod dopravná zápcha.

Pre Blackhawks to bol hektický týždeň. Dala Tallona, ktorý vo funckii generálneho manažéra doviedol oboch Slovákov do tímu nahradil na tomto poste Stan Bowman.

"Nemôžem k tomu zaujať stanovisko, lebo som pri tom nebol. Zmluvu som podpisoval s Dalom. Pár dní na to sa stal manažérom Bowman. Pozitívne ale je, že Tallon zostáva pracovať v našom klube aj naďalej," vyjadril sa pre média Marián Hossa. Tridsaťročný hráč s Chicagom podpísal 12-ročný kontrakt na 62,8 miliónov dolárov. Hossa tak bude pôsobiť v štvrtom tíme behom troch sezón. V minulej viedol so 40 gólmi do play off Detroit a vo finále Západnej konferencie pomohol k vyradeniu jeho terajšieho zamestnávateľa. Podpisom kontraktu s Hossom klub stratil Čecha Martina Havláta.

Hossa si s Havlátom nezahrá

"Rozprával som sa s Martinom a obaja chápeme, že sme sa niekam posnuli. V dnešnej ekonomickej situácii by bolo veľmi ťažké podpísať nás oboch, aj keď veľmi rád by som si s ním zahral. Stále sme veľmi dobrí kamaráti," uviedol Marián Hossa na margo Havlátovho odchodu do Minnesoty. Havlát sa pochvalne vyjadroval o mladom tíme Chicaga, ale už nie tak o prezidentovi klubu Johnovi McDonoughovi, ktorý odvolal Tallona z pozície generálneho manažéra.

"Rokovania o mojej zmluve s Chicagom neboli medzi Dalom a mojím agentom, ale medzi Dalom a McDonoughom. Prečo? Lebo prezident nemohol zniesť, že Dale vytiahol za tri roky tím z dna NHL do finále Západnej konferencie. Nezabúdajte, že sme mali najmladší tím v lige," povedal český reprezentant. McDonough na Havlátove obvinenia pre denník Chicago Tribune uviedol, že rešpektuje Havlátov názor. "Každý má právo na svoj názor. Nikdy sa nemiešam do rokovaní medzi hráčom a manažérom. Ja len získavam správnych ľudí."

Príkladom je pre slovenského krídelníka Chelios

Marián Hossa nevie, či bude schopný naplniť svoj kontrakt, ale príkladom mu je 47-ročný obranca Chris Chelios. "Dúfam, že budem môcť hrať, čo najdlhšie. Zranenia si však niekedy nevyberajú," povedal starší syn asistenta trénera slovenskej reprezentácie. Slovenský krídelník prehral v posledných dvoch súbojoch o Stanleyho pohár vždy až vo finále. "Je veľmi ťažké sa s tým vysporiadať, ale stále mám chuť dávať góly a verím, že raz sa to podarí prekonať," povedal marián Hossa.

Tomáš Kopecký aj Marián Hossa pre miestne médiá uviedli, že v play off boli unesení z atmosféry, ktorú pripravili svojmu tímu fanúšikovia Chicaga. Na otázku, či si zahrá budúcu sezónu do tretice o Stanleyho pohár, Hossa povedal: "Bolo by to skvelé, ale máme pred sebou ešte veľa práce. Určite na to myslím. Tento mladý tím má obrovský potenciál."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chicago privítalo Hossu a Kopeckého