Chicago konečne prekonalo okrem Raska aj Cháru

Zdena Cháru hráči Chicaga uznávajú.
Zdena Cháru hráči Chicaga uznávajú. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|20. jún 2013 o 11:12

Je to skvelý obranca. Musíte uznať ako hrá. Je obrovský a má ďaleký dosah, ktorý dokonale využíva, hovorí o Chárovi hviezdny krídelník Chicaga Patrick Kane.

Finálová séria medzi Chicagom a Bostonom je aj sériou medzi prvými útokmi.

Zatiaľ to vyzeralo lepšie pre najproduktívnejšieho hráča play off Davida Krejčího a jeho krídelníkov, ale vo štvrtom zápase sa konečne presadil aj kapitán Blackhawks Jonathan Toews s krídelníkom Patrickom Kaneom.

Obaja strelili po góle a okrem toho, že pomohli svojmu tímu k zrovnaniu sériu na 2:2, pripravili Bostonu prehru po siedmich domácich výhrach za sebou.

„Vieme, že väčšinou nastupujeme proti prvej lajne súpera a Chárovi v obrane. Ale v play off sa nesmiete pozerať proti komu hráte. Keby sme išli do toho, že sa bojíme Cháru, tak nikdy neskórujeme,“ hovoril Daily Herald Kane.

Hrať proti Chárovi je extrémne ťažké

Američan dodal, že sú silný tím a trúfajú si na každého, to ich najviac hnalo v tesnom štvrtom zápase. Priznal však, že hrať proti Chárovi je extrémne ťažké.

„Je to skvelý obranca. Musíte uznať, ako hrá. Je obrovský a má ďaleký dosah, ktorý dokonale využíva,“ dodal dvadsaťštyriročný krídelník.

V treťom zápase série sa tréner Joel Quenneville snažil vyhnúť Chárovi tak, že Toewsa nasadzoval aj s krídelníkmi zo štvrtej lajny.

Fín dostal šesť gólov zo 47 striel

„Nezaoberáme sa Chárom. V zápase hráva vyše pol hodinu, čiže je tam skoro stále a naši elitní hráči sa mu nevyhnú. Vôbec to nie je o tom, že šetríme naše zbrane,“ hovoril Daily Herald tréner Hawks. „Na druhej strane je to pre hráčov výzva sa cez neho presadiť.“

Chicago konečne výraznejšie prekonalo aj Tuukku Raska v bránke Bruins. Fín chytal opäť dobre, ale nakoniec dostal šesť gólov zo 47 striel.

„Keď dostanete šesť gólov, nemôžete byť spokojný. Nechávali sme im dosť priestoru, obrany oboch tímov hrali slabšie, keď padlo po troch tretinách desať gólov,“ hovoril Boston Herald Rask.

Fín pritom ťahal na domácom ľade skvelú sériu, gól dostal až po vyše 193 minútach. „Chicago má vynikajúcu ofenzívu. Keď prehrávate v zápase 1:3, musíte to otvoriť a potom sa dostanú k viacerým dobrým dorážkam,“ dodala jednotka Bruins.

Kanadské bodovanie:

1. David Krejčí (Boston) 20 9 15 24

2. Nathan Horton (Boston) 20 7 12 19

3. Patrick Kane (Chicago) 21 7 10 17

4. Milan Lucic (Boston) 20 6 11 17

5. Patrick Sharp (Chicago) 21 10 6 16

6. MARIÁN HOSSA (Chicago) 20 7 9 16

7. Jevgenij Malkin (Pittsburgh) 15 4 12 16

8. Kris Letang (Pittsburgh) 15 3 13 16

9. Patrice Bergeron (Boston) 20 9 6 15

10. Bryan Bickell (Chicago) 21 8 7 15

12. ZDENO CHÁRA (Boston) 20 2 12 12

(Za menom a klubom nasledujú zápasy, góly, asistencie, kanadské body.)

Najlepší strelci: 1. Patrick Sharp (Chicago) 10 gólov, 2. Patrice Bergeron a David Krejčí (obaja Boston) po 9, 3. Bryan Bickell (Chicago) 8, 4. Nathan Horton (Boston), MARIÁN HOSSA, Patrick Kane (obaja Chicago), Sidney Crosby a Pascal Dupuis (obaja Pittsburgh), po 7.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chicago konečne prekonalo okrem Raska aj Cháru