Chára opäť vymazal najproduktívnejšieho hráča NHL

Devätnásťročný Tyler Seguin vedie kanadské bodovanie Bostonu, keď v dvanástich zápasoch zaznamenal štrnásť bodov.
Devätnásťročný Tyler Seguin vedie kanadské bodovanie Bostonu, keď v dvanástich zápasoch zaznamenal štrnásť bodov. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|6. nov 2011 o 13:00

Obhajcovia Stanleyho pohára vyhrali posledné dva zápasy. Veľkú zásluhu na tom má výborne hrajúci devätnásťročný mladík Tyler Seguin.


BRATISLAVA. Zdeno Chára posledné dni opakoval, že svojmu tímu verí a jeho výsledky sa určite otočia. Zdá sa, že sa nemýlil. Boston vyhral posledné dva zápasy a začal tak cestu z posledného miesta vo Východnej konferencie.

Hlavne sobotňajšia výhra 7:0 na ľade lídra Východu z Toronta by mohla Bruins vrátiť stratené sebavedomie. Na sedem gólov potrebovali len dvadsať striel.

Chára sa na nej podieľal veľmi dobrým výkonom, keď nastupoval podstatnú časť zápasu proti elitnému útoku Toronta s najproduktívnejším hráčom NHL Philom Kesselom. Bruins nepovolili Kesselovi bodovať, čo sa im podarilo aj v prvom zápase oboch tímov v sezóne. Pritom americký útočník má v štrnástich zápasoch skvelých dvadsaťjeden bodov.

Slovenský obranca strávil v sobotu na ľade dvadsaťpäťminút, pripísal si dva plusové body a dve asistencie.

Skvelý pas Cháru

Skvelá bola najmä jeho prvá asistencia do rýchleho protiútoku na Milana Lucica, ktorý gólom na 3:0 definitívne zlomil odpor Maple Leafs. „Chára odohral výborný zápas. Jeho prihrávka na Lucica bola skvelá,“ napísali novinári na espn.com.

Kapitán obhajcov Stanleyho pohára upravil svoju sezónnu bilanciu na osem bodov v dvanástich zápasoch a stále potvrdzuje, že je v tíme najlepším obrancom.

Hlavnou ofenzívnou hviezdou novej sezóne je pre Bostonu Tyler Seguin. Devätnásťročný mladík odhodil po nováčikovskej sezóne zábrany a všetkým ukazuje prečo ho Bruins draftovali v roku 2010 z druhého miesta.

Prvý hetrik v kariére

Torontu strelil prvý hetrik v kariére a potvrdil vedenie v klubovej tabuľke produktivity. V dvanástich zápasoch získal štrnásť bodov a má aj skvelých desať plusiek, čo je obdivuhodná štatistika z pohľadu toho, že Boston z dvanástich zápasov prehral sedem.

„Je to pre mňa niečo špeciálne, lebo ako malý som fandil Torontu. Nemôžem povedať, že som to čakal, ale vďaka patrí najmä spoluhráčom, ktorí mi skvele prihrávali,“ povedal pre boston.com Seguin, ktorý dosiahol v posledných dvoch zápasoch šesť bodov.

„Tyler sa vrátil vo výbornej forme. Pochopil, čo všetko so sebou prináša hra v NHL. Je to obrovský krok pre devätnásťročného chlapca. Musím však dodať, že nikdy sme o jeho schopnostiach nepochybovali,“ dodal pre Boston Herald tréner Claude Julien.

Dôležitý zápas odchytal aj hrdina poslednej sezóny Tim Thomas. Americký brankár zneškodnil všetkých 25 striel Toronta a pripísal si prvé čisté konto v ročníku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára opäť vymazal najproduktívnejšieho hráča NHL