Chára odpovedal kritikom, stále patrí k elite NHL

Zdeno Chára strelil Calgary dva góly, nik v zápase už ďalší v nepridal.
Zdeno Chára strelil Calgary dva góly, nik v zápase už ďalší v nepridal. (Autor: TASR / AP)
Tomáš Prokop|18. dec 2013 o 10:17

Bostonu pomohla aj motivačná reč slovenského obrancu. Vo Východnej konferencii sa drží tesne za Pittsburghom.

BRATISLAVA. Na začiatku sezóny Zdena Cháru kritizovali. Našli sa aj hlasy, ktoré hovorili, že už neznamená pre Boston, to čo dlhé roky predtým.

Za pravdu im dávali z časti aj štatistiky, keď sa obrovitý obranca pohyboval v hodnotení plus mínus v mínusových číslach. Sám priznal, že ho to hnevá a musí so svojou hrou niečo spraviť.

Dnes to už však je zas pravý kapitán a líder Bruins. Za posledných šesť zápasov má na konte štyri body a tri plusové body. Zažiaril najmä v utorok v noci, keď strelil v presilovkách dva góly a jeho tím zdolal 2:0 Calgary.

„Nikto v lige nestrieľa tvrdšie ako Zdeno. Stačí mu len dobre prihrať. Okrem toho, keď sa zas postaví pred bránku, nikto ho nevie odtiaľ vytlačiť,“ pochválil pre Boston Globe spoluhráča Jarome Iginla.

Slabú zónu nemá

„Stále je jedným z najlepších hráčov v lige. Norrisovu trofej nezískal len tak. Vždy sa ho snažíte vytlačiť do zóny, v ktorej nehrá dobre, ale taká na ľade nie je. Má výbornú strelu a keď sa postaví pred bránku, tak ho neviete odtlačiť. Bolo to vidieť pri góle, bol som pri ňom, ale nepohol som s ním,“ hovoril obranca Calgary Mark Giordano.

Iginla dodáva, že Chára okrem všetkého výborne číta hru, čím si vytvára ľahšie pozície.

„Všetko je o tvrdej práci, keď som v blízkosti puku pred bránkou, tak idem do všetkého plnou silou. To je základ,“ uviedol pre klubovú stránku slovenský obranca.

Trenčan ma u súperov prirodzený rešpekt, aj preto ho považujú za jedného z najlepších kapitánov v súčasnej NHL.

Nezastavili ich ani zranenia

Boston v poslednom čase trápia zranenia, preto je dôležité, aby tím mentálne nepoľavil. Chára priznal, že pred zápasom proti Calgary mal pred spoluhráčmi motivačný príhovor, ktorý vyzdvihol aj tréner Claude Julien.

„Neviem čo Zee tímu presne povedal, ale posunul im správu, ktorú sme chceli a o tom je líderstvo. Veľakrát vidí v šatni veci, ktoré nepostrehnem a vyrieši ich,“ povedal skúsený kouč espn.com.

Boston ukazuje, že sa dostal do posledného finále NHL zaslúžene. Bodoval v štyroch zápasoch na ľade súperov a zvíťazil aj doma nad Calgary. V tabuľke Východnej konferencie je druhý za Pittsburghom.

„V zápasoch sme mali často problém, ale každý išiel do všetkého naplno a otočili sme to. Nie je ľahké, keď vám chýba viacero kľúčových hráčov, ale zvládli sme to,“ dodal Chára.

Boston pokračuje v lige vo štvrtok V Buffale.

chara_tasr1_600.jpg

Chára s Čechom Davidom Krejčím.

FOTO: TASR / AP


Boston - Calgary 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 28. CHÁRA (Krejčí, Iginla), 44. CHÁRA (Iginla, Krejčí)

(za domácich CHÁRA 2+0)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára odpovedal kritikom, stále patrí k elite NHL