Česi zdolali Nemecko 5:2, štvrťfinále odohrajú s USA

(Autor: TASR)
TASR|9. máj 2011 o 22:31

Česi si poradili v E-skupine s Nemeckom 5:2 a bez straty bodu sú víťazmi E-skupiny majstrovstiev sveta.

BRATISLAVA. Českí hokejisti vyhrali v pondelok večer v záverečnom zápase bratislavskej vetvy druhej fázy MS nad Nemeckom jasne 5:2. Potvrdili tak už isté víťazstvo v osemfinálovej E-skupine.

Vo štvrťfinále sa Česi stretnú s USA, predbežne je stanovený termín na stredu 16.15. Po nich prídu večer o 20.15 na rad prísť Fíni s Nórmi, ktorých spojilo 2. miesto Suomi a v košickej F-skupine prekvapujúca 3. priečka "vikingov".

Nemecký tím sa vo štvrťfinále stretne vo štvrtok so Švédskom a v šlágri Rusko nastúpi proti Kanade.

E-skupina:

Nemecko - Česko 2:5 (1:2, 0:3, 1:0)

Góly: 2. Tripp (Lavallee, Hordler), 59. Greilinger (Barta, Kreutzer) - 1. Plekanec (Jágr), 11. Frolík (Novotný, Hubáček), 23. Rachůnek (Jágr, Červenka), 36. PLekanec (Jágr, Červenka), 37. Eliáš (Průcha, Havlát). Rozhodcovia: BALUŠKA (SR), Persson (Švéd.) - Arm (Švaj.), Deďulja (Biel.), vylúčení: 5:4 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 9305 divákov.

Nemecko: Endras - Krüger, Dietrich, Holzer, Braun, Lavallee, Hördler, Reul, Goc - Wolf, Hospelt, Rankel - Reimer, Ullmann, Müller - Greilinger, Barta, Kreutzer - Tripp, Schutz, Gogulla

Česko: Štěpánek - Rachůnek, Z. Michálek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, Němec - Jágr, Plekanec, Červenka - Havlát, Eliáš, Průcha - Voráček, Marek, Rolínek - Frolík, Novotný, Hubáček.

Zápas mal nečakaný úvod, keď Česi otvorili skóre na konci prvého striedania. O minútu bolo vyrovnané a začalo sa odznova výborné hokejové divadlo.

Dramatický náboj však malo len v prvej tretine, pokiaľ Nemci vládali korčuľovať. Od 23. minúty Česi tretím gólom spustili ľahkú letnú hru, ktorá ťažila nemecké korčule a palice. Výsledok vyjadruje rozdiel v kvalite oboch tímov, česká bola možno aj vyššia.

Pondelkové stretnutia určili štvrťfinálové dvojice. Česko, ktoré ako jediné zatiaľ nestratilo na MS ani bod, nastúpi v boji o postup do semifinále proti USA, Fínsko sa stretne v severskom derby s Nórskom a Nemecko so Švédskom. Šlágrom štvrťfinálového programu bude duel Kanady s Ruskom.

Ďalší program MS 2011:

ŠTVRŤFINÁLE

Streda 11. mája

Česko - USA (16.15 h)

Švédsko - Nemecko (20.15 h)

Štvrtok 12. mája

Fínsko - Nórsko (16.15 h)

Kanada - Rusko (20.15 h)

SEMIFINÁLE - Piatok 13. mája

víťaz Česko/USA - víťaz Švédsko/Nemecko (16.15 h)

víťaz Kanada/Rusko - víťaz Fínsko/Nórsko (20.15 h)

O 3. MIESTO - Nedeľa 15. mája o 16.00 h

FINÁLE - Nedeľa 15. mája o 20.30 h

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Česi zdolali Nemecko 5:2, štvrťfinále odohrajú s USA