Centralisti ryžovali v Dolnom Kubíne

Nádeje. V Poprade vychovávajú talentované karatistky.
Nádeje. V Poprade vychovávajú talentované karatistky. (Autor: CKK)
Richard Hudeček|17. feb 2017 o 00:00

Prvý februárový víkend patril karatistom na súťaži s názvom Orava Cup 2017.

POPRAD. V konkurencii vyše 320 pretekárov zo 40 klubov z celého Slovenska si karatisti z Central karate klubu vybojovali spolu 16 medailí (3 – 4 – 9).

Súťaž bola otvorená disciplínou kata.

„V najmladšej kategórii kata dievčatá bez problémov zdolala svoje súperky Laura Klempová. V kategórii kata mladšie žiačky sa na tretej priečke umiestnila Lea Kucová a v poslednej ženskej kategórii kata kadetky si bronzovú medailu vybojovala Zuzana Nedoroščíková a celú kategóriu vyhrala Nikola Bušovská,“ uviedla Ivana Kucová z Central karate klubu Poprad.

V kategórii kata mladší žiaci si tretie miesto vybojoval Daniel Nedoroščík. Ďalší bronz v kategórii kata starší žiaci získal Matej Šuna a v najstaršej kategórii kata seniori si striebro do zbierky vybojoval Peter Lacko.

Poobedie patrilo súťažnej disciplíne kumite.

„Opäť sa v najmladšej kategórii kumite dievčatá -24 kg na treťom mieste umiestnila Laura Klempová a v tej istej kategórii, ale +24 kg si striebro vybojovala Linda Klempová. V kategórii kumite mladšie žiačky -28 kg si ďalšiu bronzovú medailu domov priniesla Lea Kucová. V kategórii kumite kadetky -54 kg súperkám nedala šancu Zoja Paľová a do Popradu vďaka nej putovalo zlato,“ doplnila Ivana Kucová.

V tej istej kategórii, ale +54 kg sa na tretej pozícii umiestnila Nikola Bušovská. V kategórii kumite ženy +61 kg si druhé miesto vybojovala Ivana Kucová.

V kategórii mladší dorastenci si bronzovú medailu domov priniesol Branislav Dudek a kategória kumite juniori +76 kg patrila Centralistom. Na treťom mieste sa umiestnil Peter Lacko a poslednú striebornú medailu vybojoval Ferdinand Hudaček.

Výsledky: KATA: 1. miesto: Laura Klempová, Nikola Bušovská, 2. miesto: Peter Lacko, 3. miesto: Lea Kucová, Zuzana Nedoroščíková, Daniel Nedoroščík, Matej Šuna, KUMITE: 1. miesto: Zoja Paľová, 2. miesto: Ferdinand Hudaček, Ivana Kucová, Linda Klempová, 3. miesto: Laura Klempová, Peter Lacko, Nikola Bušovská, Lea Kucová, Branislav Dudek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Centralisti ryžovali v Dolnom Kubíne