Celtic senzačne zdolal Barcu, Watt dal životný gól

(Autor: TASR/AP)
TASR|8. nov 2012 o 11:51

Glasgowský tím pretrhol 12-zápasovú barcelonskú sériu bez prehry.

GLASGOW. Futbalisti FC Barcelona nevyužili prvú príležitosť na spečatenie postupu do osemfinále Ligy majstrov. V stredajšom dueli 4. kola G-skupiny nečakane podľahli na pôde Celticu Glasgow 1:2, napriek tomu si udržali dvojbodový odstup pred škótskym sokom.

Tretia Benfica Lisabon už na Kataláncov, ktorým by účasť vo vyraďovacej fáze nemala uniknúť, stráca 5 bodov.

Celtic Glasgow znova dokázal, že jeho ostrovný herný štýl futbalistom Barcelony nevonia. Zverenci Tita Vilanovu pred dvoma týždňami na Nou Campe až v úplnom závere strhli víťazstvo 2:1 na ich stranu a ani v odvete sa im nedarilo.

Celtic šokoval favorita gólovou hlavičkou Victora Wanyamu po rohu Charlieho Mulgrewa a po polčase viedol 1:0. Domácim pomohlo aj brvno po strele Messiho a žrď po hlavičke Sancheza.

Aj po zmene strán mala viac z hry Barca, ale bol to Tony Watt, ktorý v 83. minúte zvýšil na 2:0. Pre 18-ročného Watta to bol životný zásah: "Videl som Valdesa a chcel som ho obstreliť, čo mi vyšlo. Najkrajšia chvíľa v mojom živote," žiaril šťastím autor víťazného gólu.

Kontaktný zásah najlepšieho hráča planéty Lionela Messiho v nadstavenom čase už znamenal len korekciu výsledku.

"Dosiahli sme fantastický výsledok, monumentálnu vec. Som hrdý na mojich hráčov, na tento večer budem spomínať celý život," vravel dojatý kouč Celticu Neil Lennon.

"Porazili sme najlepšie mužstvo na svete v deň 125. výročia založenia nášho klubu. Prekročili sme svoj tieň a dokázali sme to. Užijeme si krátke oslavy a pokračujeme v načatej práci, lebo skupinu máme výborne rozbehnutú. Postup bol pred začiatkom súbojov z ríše snov, ale teraz sa môže stať realitou," dodal Lennon.

Celtic sa postaral o pretrhnutie 12-zápasovej barcelonskej série bez prehry. "Už pred zápasom som hráčov upozorňoval na to, že súper má nebezpečne štandardné situácie. Nechceli sme Celticu dať šance na ich realizáciu, no pri prvom góle sme im ju poskytli. Som sklamaný, lebo sme chceli vyhrať. Domáci bojovali, ale myslím, že sme mali tento zápas vyhrať. Po zmene strán sme domácich zamkli v ich šestnástke, ale nepremenili sme šance. Nie prvýkrát sme prehrali takýto zápas a určite nebol posledný," povedal Vilanova.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Celtic senzačne zdolal Barcu, Watt dal životný gól