Celtic Fedstroj vyhral Košickú miniligu

Celtic má veľkú históriu.
Celtic má veľkú históriu. (Autor: archív)
Sportnet|19. jún 2012 o 00:00

Pod hlavičkou momentálneho prezidenta Slavomíra Končeka prebieha už šiesty ročník Košickej miniligy.

KOŠICE. Spočiatku sa zápasy odohrávali na Furči, Petrovovom sade či na štadióne Lokomotívy Košice. V roku 1996 sa stretnutia presunuli do Vyšného Opátskeho a sú tam dodnes.

Košická miniliga je rozdelená do dvoch skupín. V prvej lige bolo o majstrovi rozhodnuté 4 kolá pred koncom. Titul si odniesli hráči z FC Celtic Fedstroj. V tabuľke si po dvadsiatich troch kolách zapísali na konto 64 bodov. Dohromady nastrieľali hráči prvého tímu 160 presných zásahov.

Všetky zápasy miniligy prebiehajú na betónovom povrchu, čo začína prekážať starším hráčom, ktorý zaťažujú najmä kolenné kĺby. V poli má každý tím štyroch futbalistov vrátane vlastného gólmana.

„Medzi hráčov, ktorí v lige najviac vynikajú, jednoznačne patria Gabriel Rick, Peter Serbin a Matúš Kyjovský. Všetci pôsobili v sálových súťažiach,“ hovorí prezident Košickej miniligy Slavomír Konček.

„Ak hrá v súťaži otec, v jeho stopách ide aj syn. Máme veľa takýchto dvojíc. V jednom tíme môže byť maximálne pätnásť evidovaných hráčov.“

Najkvalitnejší štvrtý ročník

„Organizácia ligy nie je taká náročná,“ hovorí S. Konček. „Najväčšie problémy sme mali vtedy, keď boli mužstvá rozdelené nie do dvoch, ale do štyroch skupín. Niektoré kolá sme museli dohrávať počas týždňa v hale. Starosti nám robia rozhodcovia. Máme menšie problémy s ich zháňaním najmä v novembri, keď sa teplota pohybuje okolo nuly.“ Najkvalitnejšie stretnutia sa medzi tímami odohrávali v 4. ročníku súťaže, kedy sa o prvé miesto bili tri mužstvá. Prvenstvo však opäť patrilo Celticu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Celtic Fedstroj vyhral Košickú miniligu