Čech Pavliš do Zvolena

SITA|14. apr 2008 o 11:04

ZVOLEN 14. apríla (SITA) - Vedenie slovenského hokejového klubu HKm Zvolen podpísalo zmluvu na jednu sezónu s následnou ročnou opciou s českým útočníkom Liborom Pavlišom. Odchovanec Prostějova pôsobil ...

ZVOLEN 14. apríla (SITA) - Vedenie slovenského hokejového klubu HKm Zvolen podpísalo zmluvu na jednu sezónu s následnou ročnou opciou s českým útočníkom Liborom Pavlišom. Odchovanec Prostějova pôsobil v štyroch českých extraligových tímoch. Začínal vo Vítkoviciach, objavil sa v Opave, tri ročníky odohral v Karlových Varoch a bol aj vo Vsetíne. Po známych problémoch v tomto českom klube odišiel do Dánska a Nórska. "Pavliš by mohol nahradiť Krayzela. Je to skúsený 30-ročný hráč. Posledné dve sezóny pôsobil v nórskej lige v drese najslabšieho extraligistu Trondheim IK. V 88 zápasoch však nazbieral 99 kanadských bodov za 50 gólov a 49 asistencií," ozrejmil Pavlišove kvality generálny manažér HKm Zvolen Ivan Piovarči.

Libor Pavliš si vyskúšal aj slovenskú extraligu. V Martine pôsobil v sezóne 2000/2001. V 31 dueloch zaznamenal 14 bodov. Pavliš je ľavák, 181 cm vysoký útočník. Pred štyrmi rokmi ho v Trenčíne na turnaji Rona cup vyhlásili za najlepšieho útočníka, vtedy ešte obliekal dres Vsetína.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Čech Pavliš do Zvolena