Cassovii to pod košmi v Ostrave sypalo

Presadila sa. Romana Oravcová.
Presadila sa. Romana Oravcová. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|25. jan 2013 o 00:00

V 19. kole basketbalovej extraligy žien si v skupine o 5. - 9. miesto poradila košická Cassovia s Ostravou.

Na Morave východniarky vyhrali 83:75. Bolo to piate víťazstvo Cassovie v tejto sezóne, v tabuľke má však zarátané len tri výhry, keďže súboje s Popradom sa anulovali.

KOŠICE. Pod ženskými košmi sa začala nová fáza súťaže. Najlepšie kvarteto teraz pokračuje v spoločnej slovensko–maďarskej lige, zvyšné celky budú súperiť v skupine o 5. až 9. miesto.

Košickej Cassovii patrí aktuálne ôsma priečka, na siedmu Ostravu však zverenkyne trénera Jána Krajňáka strácajú už len bod, keďže naposledy práve tohto súpera zdolali.

„V Ostrave sa nám podarilo zvíťaziť po druhý raz. Uspeli sme tam aj v decembri. Vrátili sme tak tomuto celku domácu prehru. Teraz sme tam išli s tým, aby sme zopakovali dobrý výkon z decembra a podarilo sa nám to,“ pochvaľoval si po výhre 83:75 tréner Cassovie Ján Krajňák.

Na Morave sa strelkyniam darilo. Košické basketbalistky mali vyše 52-percentná úspešnosť streľby z hry.

„Bol to kolektívny výkon. Päť hráčok dalo viac ako desať bodov, ďalšie dve po osem. Aj preto sme uspeli. A naša úspešnosť streľby bola veľmi slušná. Takú úspešnosť v zakončení sme ešte nemali. U nás bol problém ísť aj cez 30 percent. Ale v Ostrave nám to padalo,“ rád konštatoval kormidelník Košičaniek.

„Súper nám doskočil veľa lôpt, a tým sa držal v zápase. Do prestávky to tak bolo vyrovnané. V druhom polčase sme si kontrolovali aspoň mierny náskok.“

Dohnať bodovú stratu

Cassoviu čakajú boje s tímami, s ktorými sa podľa Krajňáka môžu Košičanky porovnávať.

„Chceme dohnať bodovú stratu z úvodu sezóny. Pokúsime sa poskočiť aspoň o jedno miesto, dostať sa cez Ostravu. Na to však potrebujeme minimálne domáce víťazstvá. Ale s týmito súpermi môžeme uspieť aj vonku. Naposledy sme dokonca aj so Spišskou odohrali doma vyrovnaný zápas,“ dodal J. Krajňák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Cassovii to pod košmi v Ostrave sypalo