Cassovia chce hrať o stred tabuľky

(Autor: ilustračné foto Petit Press)
Patrik Fotta|5. okt 2016 o 00:00

Na domácej pôde v ŠH na Palackého ulici privíta v stredu Poprad.

KOŠICE. Basketbalistky BK SOŠŽ Cassovia Košice vstúpili do novej extraligovej sezóny prehrou na palubovke favorizovaného Ružomberka 36:70, no v stredu ich čaká súper z iného súdka.

Na domácej pôde v ŠH na Palackého ulici privítajú o 16. hod. Poprad.

Zverenky trénera Hricka predviedli vo svojom úvodnom zápase sezóny v Ružomberku dobrý výkon, hoci výsledkovo to tak možno na prvý pohľad nevyzerá.

„Migová odohrala spolu s Mackulínovou dobrý zápas, čo sa týka bodov. Ružomberok má mimoriadne vyvážený tím a tak to bola pre nás dobrá previerka. Môžem povedať, že s herným prejavom družstva som bol spokojný. Samozrejme, vyskytli sa aj chybičky, ale v celku hodnotím pozitívne nasadenie a bojovnosť až do poslednej sekundy. Myslím si, že ubrániť Ružomberok na 70 bodov na ich palubovke je pre nás celkom úspech, obzvlášť keď sme tam minulý rok dostali v jednom zápase 110 bodov. Vec, ktorá ma v tomto zápase mrzela, bola, že som točil päť hráčok pod košom a dokopy dali dva body, takže tam vidím zatiaľ našu slabinu,“ skonštatoval tréner Ján Hricko.

V kádri Cassovie sa v porovnaní s vlaňajšou sezónou udiali menšie zmeny, no kostra tímu ostala po kope.

„Pribudli k nám dve mladé dievčatá z tímu Good Angels, Miška Lukačíková a Vanda Kozáková, ktoré sú u nás na hosťovaní. Vrátila sa k nám Mima Mackulínová, ktorá tu v minulosti pôsobila a je to Košičanka. Rovnako sa vrátila aj Noemi Kovácsová. Čo sa týka odchodov, tak za nás už nebude štartovať Katka Timková,“ povedal Hricko.

Mladé hráčky dostanú priestor

Z hľadiska ambícií má Cassovia na to, aby sa s posilneným kádrom mohla pohybovať v strede tabuľky a vyhla sa bojom o záchranu.

„Chceme sa umiestniť, čo najvyššie to len bude možné. Keď si vezmeme do úvahy silu kádra, mohli by sme okupovať stred tabuľky, ale v prvom rade sa budeme pozerať na herný prejav. Taktiež, aby mladé baby nabrali cenné skúsenosti, to sú všetko veci, ktoré sú pre nás mimoriadne dôležité.“

Dnes proti Popradu by mali byť košické basketbalistky na domácej palubovke mierny favorit.

„Do zápasu chceme ísť maximálne koncentrovaní a s jednoznačným cieľom vyhrať. Chceme ukázať, že máme na to, robiť dobré výsledky, tak ako sme predviedli minulú sezónu. Môžem povedať, že na domácej pôde nedarujeme žiadnemu súperovi nič zadarmo,“ uviedol Hricko.

V Košiciach v stredu hrajú okrem Cassovie domáci extraligový zápas aj Good Angels, ktoré privítajú o 18. hod. bratislavský Slovan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Cassovia chce hrať o stred tabuľky