Čada: Mužstvo chceme posilniť v obrane i v útoku

Tréner HC Rostislav Čada môže byť zatiaľ s touto sezónou spokojný.
Tréner HC Rostislav Čada môže byť zatiaľ s touto sezónou spokojný. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|18. dec 2010 o 00:00

V košickom tábore všetci svorne tvrdia, že reprezentačná prestávka prišla všetkým vhod. Hokejisti HC ju trávia na prvom mieste, líder extraligy má pred druhým Popradom šestnásťbodový náskok.



KOŠICE. Z 37 zápasov tejto sezóny prehrali hokejisti HC Košice iba v šiestich, pričom v riadnom čase len štyri duely. Tento ročník extraligy sa spája aj so šnúrou 13 víťazstiev po sebe a ďalšou sériou 15 výhier na ľade súpera.

Zažil už tréner Rostislav Čada počas svojej kariéry také série ako teraz v Košiciach? "Priznám sa, stalo sa mi to po prvý raz, a to sa už nejaký čas tejto práci venujem. Viedol som už mužstvo, ktoré bolo herne nakopnuté, darilo sa mu, ale toľko výhier po sebe sme nezískali."

Herný prejav nemôže byť stále stopercentný

Oceliari vyhrali aj stretnutia, v ktorých nepodali oslnivý výkon. Tréner Rostislav Čada si to cení. "Herný prejav mužstva nemôže byť stále stopercentný. Ale sú spôsoby ako herná disciplína, dodržiavanie taktiky, bojovnosť, vďaka ktorým sa aj takéto zápasy dajú vyhrať. Každý zápas je iný, má iný charakter, priebeh, nemusí v ňom všetko ideálne fungovať, ale napriek tomu výsledok dosiahnuť môžete. A to bol aj náš prípad."

Tomík sa vracia, Gron začal trénovať

So zostavou mal obhajca v poslednom čase v útoku starosti. Chýbali zranení Gron, Tomík, Pašek a v poslednom kole sa zranil aj Marcel Haščák. Improvizovanie Košičanom vychádzalo, v útoku sa ocitol obranca Huba, junior Chovan a Baláž z farmy v Bardejove. "Zranenia si vynútili zmeny, tej maródke sme sa nevyhli ani my. Pre nás je dôležitý signál, že aj napriek tomu sme dokázali ďalej víťaziť aj v zostave s hráčmi, ktorí dostali možnosť. Trénovať už po operácii kolena skúša Stano Gron, Robo Tomík by už v utorok v Banskej Bystrici mal hrať."

Mužstvo dostalo po nedeľňajšom víťazstve 8:2 nad Skalicou voľno až do stredy. Tréningy boli potom ladené kondične. "Trénovali sme dvojfázovo, na ľade a silovú prípravu sme mali aj v posilňovni. Prestávka nám prišla vhod nielen kvôli oddychu, doliečeniu zranení, ale aj kvôli obnove fyzických síl. Som rád, že kondične sme to vydržali až do prestávky, vyhrávali sme a od nedele sa už pripravuje na dva predvianočné zápasy s Banskou Bystricou a na Slovane."

Koncom januára sa končí v extralige prestupový termín, a tak nás zaujímalo, či sa majster obzerá po nejakej posile."Samozrejme, že sledujeme situáciu a s niektorými hráčmi sme v kontakte. Lebo mužstvo chceme doplniť, ale hlavne posilniť v obrane i v útoku," povedal nám R. Čada.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Čada: Mužstvo chceme posilniť v obrane i v útoku