Bykov a Zacharkin budú trénovať hokejistov Poľska

SITA|2. sep 2012 o 11:38

Duo Bykov, Zacharkin viedlo Rusko na piatich svetových šampionátoch a v rokoch 2008 a 2009 ich vyhralo.

KRAKOV. Poľskú hokejovú reprezentáciu povedú renomovaní tréneri, ktorí dosiahli úspechy predovšetkým na lavičke Ruska. Dvojročné kontrakty s opciou do roku 2018 podpísali s vedením Poľskej hokejovej federácie Igor Zacharkin a Viačeslav Bykov.

V pozícii hlavného kormidelníka bude pôsobiť Zacharkin, ktorý bol v minulosti na klubovej úrovni i v reprezentácii Bykovovým asistentom.

Zacharkin viedol Poľsko už v príprave vo Francúzsku, kde jeho tím vyhral 3:1 a 5:3. Informáciu priniesol web Medzinárodnej hokejovej federácie.

Dvojica Rusov nahradí pri poľskej reprezentácii Wiktora Pysza, ktorý tím viedol od roku 2009. Prezident národného zväzu Piotr Halasik verí, že sa tím kvalifikuje pod vedením skúsených odborníkov na zimné olympijské hry 2018 do kórejského Pjongčangu.

Nie je to po prvý raz, čo Poľsko vedie tréner z Ruska. V rokoch 1970 až 1975 pracoval tím pod vedením Anatolija Jegorova a bolo to výsledkovo najúspešnejšie obdobie v histórii poľského hokeja. Tím skončil trikrát za sebou v elitnej kategórii na 5. mieste.

V minulosti viedli Poľsko aj ďalší odchovanci sovietskej hokejovej školy Vladimir Safonov a Andrej Sidorenko.

Bykov so Zacharkinom majú za sebou bohaté hokejové skúsenosti. Bykov hral v Rusku a Švajčiarsku, ako aktívny hráč získal dvakrát olympijské zlato a bol päťkrát majstrom sveta. So Zacharkinom začal spolupracovať v CSKA Moskva, neskôr v Ufe a ruskej reprezentácii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Bykov a Zacharkin budú trénovať hokejistov Poľska