Buffalo vyhodilo trénera, novým koučom je Nolan

Generálneho manažéra Darcy Regiera stál nevydarený vstup do sezóny prácu.
Generálneho manažéra Darcy Regiera stál nevydarený vstup do sezóny prácu. (Autor: TASR / AP)
TASR|13. nov 2013 o 17:09

Ďalší tréner sa v NHL nedočká vo svojej funkcii ani prelomu rokov. Generálneho manažéra Darcy Regiera a hlavného trénera Rona Rolstona vystrieda Pat LaFontaine a Ted Nolan.

BUFFALO. Nevydarená sezóna v podaní hokejistov Buffalo Sabres si vyžiadala svoje obete v štruktúrach klubu. Vedenie klubu NHL odvolalo generálneho manažéra Darcy Regiera a hlavného trénera Rona Rolstona. Informoval o tom portál tsn.ca.

Novým prezidentom pre hokejové operácie sa stal bývalý hráč Sabres Pat LaFontaine a post nového šéfa na lavičke zaujal Ted Nolan. LaFontaine odohral za "šable" šesť sezón v rokoch 1991 - 1997 a donedávna pracoval ako konzultant pre NHL a New York Islanders.

Nolan sa vracia do organizácie Sabres po prvý raz od svojho pôsobenia na poste hlavného kouča v rokoch 1995 - 1997. V sezóne 1996/1997 doviedol Buffalo k titulu v Severovýchodnej konferencii s bilanciou 40 výhier, 30 prehier a 12 remíz, pričom získal aj Cenu Jacka Adamsa určenú pre najlepšieho trénera roka.

Regier, ktorému pred minulou sezónou predĺžili zmluvu, pôsobil na poste generálneho manažéra u Sabres už svoju 17. sezónu. Za jeho účinkovania sa Sabres dostali štyrikrát do finále Východnej konferencie. Naposledy to bolo v roku 2007.

Sabres najali Rolstona ako hlavného trénera na plný úväzok minulý rok na jar, keď presvedčil ako dočasný nástupca vo februári odvolaného Lindyho Ruffa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Buffalo vyhodilo trénera, novým koučom je Nolan