Budkovce čaká ďalšia kontumácia, súťaž chcú dohrať

Skončil už v zime. Tomáš Ondruško odišiel za prácou do zahraničia.
Skončil už v zime. Tomáš Ondruško odišiel za prácou do zahraničia. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|14. máj 2015 o 00:00

Piatoligista je vo veľkých problémoch, nemá s kým hrať. Naposledy v Parchovanoch nastúpili len siedmi.

Piatoligista vo veľkých problémoch, nemá s kým hrať. Naposledy v Parchovanoch nastúpili len siedmi...

BUDKOVCE. Keď budkovské A-mužstvo postúpilo vlani do piatej ligy, vyzeralo to tak, že po rokoch stagnovania sa futbal v obci, ktorá zažila aj krásne treťoligové časy, opäť pozviechal a bude napredovať. Aktuálna situácia v klube však nasvedčuje tomu, že asi to bol len chvíľkový „záblesk“.

Nováčik zemplínskej skupiny piatej ligy v nedeľu pricestoval do Parchovian len so siedmimi hráčmi a už po 22. minútach hry za stavu 2:0 pre domácich predčasne opustil hraciu plochu, začo im hrozí ďalšia kontumácia. Už tretia v jarnej časti...

Nezdravá atmosféra

Prvýkrát Budkovčania prehrali kontumačne vo Vinnom, kde dokonca vôbec nepricestovali, potom doma s Trakanmi, pretože ich hráč Matúš Seman nastúpil na zápas, hoci mal stopku za päť žltých kariet, a do tretice môžu čakať výsledok 0:3 kontumačne aj z Parchovian.

Čo sa v OŠK deje?

„Chýba ochota u hráčov, ani neviem, čo nato povedať. Odštartovali sme v zime prípravu, zo začiatku chlapci chodili trénovať, ale postupne prestali, a teraz to chýba. Keď sa prehrá, všetko sa zvaľuje na klubový výbor, stále si hľadajú nejaké výhovorky. Teraz je to tu také nezdravé,“ rozhovoril sa tréner tímu Anton Chvostaľ, podľa ktorého bol kolektív veľmi dobrý, ale postupne sa to rozbilo.

„Nechýbala ani eufória z postupu, neviem, kde sa to zlomilo a prečo. V zime sme aj prišli o nejakých hráčov, ktorí odišli za prácou a nezohnali sme za nich adekvátnu náhradu. Tí, čo prišli, až takú kvalitu nemajú.“

Nevie, čo bude v nedeľu

Aj keď obec patrí k najväčším v Zemplíne, chlapcov, ktorí sa venujú futbalu, je málo, a chýba aj kvalita, preto v prípade núdze ani veľmi nemôžu siahnuť do dorastu.

„Keby bolo v mužstve aspoň sedem hráčov z dediny, bolo by to iné, aj by sa vytvorila iná partia. Mladí však na túto súťaž ešte nedorástli,“ uviedol A. Chvostaľ, ktorý dodal, že hráči majú vytvorené veľmi dobré podmienky na trénovanie, ale oni nemajú záujem.

„Stále im musíme vyvolávať, kedy sú tréningy či dokonca zápasy. Trénovať môžu kedykoľvek. Sám neviem, čo bude teraz v nedeľu, keď k nám prídu Petrovce, či chlapci prídu alebo nie,“ pokračoval.

Budkovce v jari ešte nevyhrali, získali iba jeden bod a prepadli sa na samé dno tabuľky. Dokončia vôbec sezónu?

„Neviem, ako to dopadne, či budú mať hráči taký charakter. Keď máme vypadnúť, tak normálne a nie tak, že nebudeme chodiť na zápasy a vylúčia nás, je to predsa piata liga. Mňa by veľmi mrzelo, ak by sme nedohrali súťaž. Ktovie, či aj chlapcov. Ich asi nie...“ povzdychol si A. Chvostaľ.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Budkovce čaká ďalšia kontumácia, súťaž chcú dohrať