Bude trinásty titul pre Good Angels posledný?

Hráčky si možno budú hľadať nový angažmán. D. Jendrichovský je z manažovania klubu unavený.
Hráčky si možno budú hľadať nový angažmán. D. Jendrichovský je z manažovania klubu unavený. (Autor: Ľubomíra Ištoňová)
Patrik Fotta|27. apr 2016 o 00:00

Generálny manažér si zobral mesiac na rozmyslenie, či aj v nasledujúcej sezóne postaví ženské družstvo v extralige.

Ešte ani nestihli poriadne utíchnuť oslavy 13. majstrovského titulu basketbalistiek Good Angels Košice a už sa vynárajú otázky o budúcnosti klubu. Generálny manažér žlto-modrých Daniel Jendrichovský si zobral mesiac na rozmyslenie, či aj v nasledujúcej sezóne postaví ženské družstvo v extralige.

KOŠICE. Sezóna 2015/16 sa pre basketbalistky Good Angels skončila ziskom 13. titulu, keď zdolali Piešťanské Čajky 3:0 na zápasy.

Hodnotenie sezóny, v ktorej košický tím zažil účinkovanie v dvoch európskych súťažiach, musel sa vyrovnať so zmenou trénera a napokon sa tešil z majstrovského titulu, sme prenechali generálnemu manažérovi klubu.

„Účinkovanie v Európskej lige hodnotím veľmi pozitívne. My sme chceli skončiť piati, čo sa nám aj podarilo. K maximálnej spokojnosti mi možno chýbalo, aby sme odohrali lepší domáci zápas s Lille. Pre Kursk aj Fenerbahce sme boli v domácich dueloch rovnocenný súper a nepôsobili sme tragicky ani vonku. Celkovo teda prevládajú pozitívne spomienky na Európsku ligu. Čo sa týka domácej súťaže, tam je to rovnaké, pretože sa nám podarilo uhrať ďalšiu sezónu bez akejkoľvek prehry a dali sme obrovskú príležitosť mladým slovenským hráčkam. Družstvo malo hlavu aj pätu a pôsobilo veľmi konsolidovane,“ povedal pre Korzár Daniel Jendrichovský.

Narazili na svoje vlastné limity

Podstatne menej spokojný bol generálny manažér s vystúpením svojho celku v pohári FIBA.

„My sme jednoducho dvojzápas s Lille nezvládli. Dôvodov, prečo to tak bolo, by sa dalo nájsť strašne veľa. To mal byť náš vrchol sezóny tento rok a z toho dôvodu celkové hodnotenie sezóny určite nevyznie tak pozitívne, ako by malo. Nezvládli sme to, čo malo najväčšiu váhu. Hlavne ten zápas v Lille nás bude ešte dlho trápiť,“ skonštatoval Jendrichovský.

O tom, ako bude vyzerať nasledujúca sezóna a či Good Angels prihlásia ženský tím do extraligy, sa rozhodne v najbližších týždňoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bude trinásty titul pre Good Angels posledný?