Bronz si podelia, remíza bola aj na loptičky

SITA|30. apr 2011 o 20:30

Zápas o bronz medzi ŠK ŠOG Nitra a KST Viktória Trnava sa skončil remízou 5:5, o jeho víťazovi však nerozhodol ani pomer setov (18:18) a dokonca ani pomer loptičiek.

TOPOĽČANY. Stolné tenistky ŠKST Topvar Topoľčany "A" potvrdili svoje dominantné postavenie na domácej scéne a suverénnym spôsobom obhájili majstrovský titul v extralige ženských družstiev. Sobotňajšie vyvrcholenie najvyššej slovenskej súťaže zvládli v domácom prostredí bez zaváhania, keď v oboch stretnutiach vyraďovacej časti nedovolili súperkám vyhrať ani duel.

Topoľčianky zvíťazili v predpoludňajšom semifinále nad KST Viktória Trnava 6:0 a rovnakým výsledkom sa skončil aj ich popoludňajší finálový zápas proti OŠK Miňovce (6:0), ktorý bol reprízou vlaňajšieho súboja o prvenstvo a zrodil sa v ňom zhodný rezultát ako pred rokom. Družstvo ŠKST v zložení Lenka Kmotorková, Dijana Holoková, Alena Kúdelová poľahky doviedlo svoje tohtosezónne ťaženie do úspešného konca bez jedinej prehry a do klubovej vitríny pridalo štrnástu majstrovskú trofej, pričom triumfovalo dvanástykrát za sebou.

"V semifinále sme nemali veľa práce, dievčatá stratili len štyri sety a bol to súper viac-menej na rozohratie. Vo finále nám vyšiel úvod, viedli sme 3:0. V nasledujúcich dvoch dueloch sa to potom definitívne zlomilo v náš prospech, keď Kmotorková vyhrala nad Jurkovou 3:2 a Holoková zdolala Hudecovú 3:1. Vzápätí sme pridali ďalší bod a mohli začať oslavovať," uviedol pre agentúru SITA prezident ŠKST Matúš Bajzík.

Kuriózna situácia nastala v stretnutí o 3. miesto. Zápas medzi ŠK ŠOG Nitra a KST Viktória Trnava sa skončil remízou 5:5, o jeho víťazovi však nerozhodol ani pomer setov (18:18) a dokonca ani pomer loptičiek (342:342), ktoré mali oba tímy navlas rovnaké. Keďže v rozpise súťaže sa na takúto zhodu doteraz nemyslelo, obidva tímy si podelia bronzové medaily.

Počas víkendu sa bojovalo nielen o titul a medailové pozície, ale aj o právo účasti v európskych pohároch a medzinárodnej superlige, v ktorej sa napokon môžu - vzhľadom na to, že na 3. priečke skončili dva tímy - uchádzať o štart všetky štyri družstvá zo záverečného turnaja extraligy žien.

Výsledky - extraliga žien - play-off (hralo sa na 1 zápas) - Topoľčany - sobota:

semifinále:

ŠKST Topoľčany "A" - KST Viktória Trnava 6:0

Body: Holoková, Kmotorková po 2, Kúdelová, štvorhra Kmotorková/Holoková

OŠK Miňovce - ŠK ŠOG Nitra 6:3

Body: Hudecová, E. Jurková po 2, Ľ. Jurková, štvorhra E. Jurková/Hudecová - Medříková 3

finále:

ŠKST Topoľčany "A - OŠK Miňovce 6:0, Topoľčany získali majstrovský titul

Body: Holoková, Kmotorková po 2, Kúdelová, štvorhra Kmotorková/Holoková

o 3. miesto:

ŠK ŠOG Nitra - KST Viktória Trnava 5:5 (na sety 18:18, na loptičky 342:342)

Body: Medříková 3, Selická, Barčiaková - Krchňavá, Adámeková po 2, štvorhra Adámeková/Malá

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Bronz si podelia, remíza bola aj na loptičky