Brodeur sa vracia do práce, ide na skúšku do St. Louis

Martin Brodeur zabojuje o zmluvu v St. Louis.
Martin Brodeur zabojuje o zmluvu v St. Louis. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. nov 2014 o 08:57

Brankársky veterán bude v St. Louis týždeň trénovať. Potom sa rozhodne, či mu klub ponúkne zmluvu.

ST. LOUIS. Slávny kanadský hokejový brankár Martin Brodeur sa možno vráti do NHL. Na skúšku ho totiž vzal klub St. Louis Blues, ktorému sa zranila brankárska jednotka Brian Elliott.

Toho vyradilo zranenie kolena a pauzovať by mal niekoľko týždňov. Rolu jednotky by mal prevziať Jake Allen, ku ktorému vedenie klubu povolalo z Chicaga Wolves (AHL) Jordana Binningtona.

Obaja sú však mladými brankármi a klub chce mať pripravenú alternatívu, keby svoje úlohy nezvládli. Preto zobral na skúšku Brodeura. Štyridsaťdvaročný Kanaďan sa k tímu pripojí vo štvrtok, trénovať s ním bude približne týždeň a potom sa rozhodne, či dostane riadnu zmluvu.

Brodeur: Som nadšený

"Marty súhlasil, že príde a bude s nami najbližší týždeň trénovať," uviedol generálny manažér St. Louis Doug Armstrong.

"Za ten čas zistíme, či to bude fungovať," komentoval Brodeur. "Som nadšený. Ak by som si chcel vybrať nejaké pôsobisko, tak by to bolo práve St. Louis. Veľmi ma potešila možnosť prísť k ním a trénovať. Navyše sa dobre poznám s trénerom Kenom Hitchkockom, ktorý ma viedol v kanadskej reprezentácii," dodal brankársky veterán, ktorý dosiaľ individuálne trénoval v New Jersey.

Celú kariéru strávil v New Jersey

Brodeur bol bez angažmánu od minulej sezóny, v ktorej odchytal 39 duelov za New Jersey. V nich dosiahol tri čisté kontá, priemer 2,51 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 90,1 percenta.

Brodeur spojil celú svoju doterajšiu kariéru s Devils, v ich drese trikrát vybojoval Stanleyho pohár (1995, 2000, 2003) a štyrikrát získal Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára NHL (2003, 2004, 2007, 2008). Je držiteľom niekoľkých rekordov, v základnej časti NHL odchytal spomedzi brankárov najviac zápasov (1259), pripísal si najviac víťazstiev (688) i čistých kont (124). Dvakrát získal s kanadskou reprezentáciou zlato na OH (2002, 2010).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Brodeur sa vracia do práce, ide na skúšku do St. Louis