Britskí jazdci získali zlato v skokoch družstiev

SITA|6. aug 2012 o 18:02

Domáci pretekári získali zlato po dlhých 60 rokoch. V rozoskakovaní o prvenstvo zdolali Holanďanov.


LONDÝN. Zlatú medailu v skokoch družstiev v rámci jazdeckých súťaží na OH v Londýne v pondelok získali domáci reprezentanti Nick Skelton (kôň Big Star), Ben Mahrer (Tripple X), Scott Brash (Hello Sanctos) a Peter Charles (Vindicat).

V dramatickom rozoskakovaní o prvenstvo zdolali na parkúre v Greenwich Parku Holanďanov. Po dvoch kolách mali oba tímy zhodne 8 trestných bodov.

Bronzová medaila patrí zástupcom Saudskej Arábie (14), ktorí viedli po nedeľňajšej úvodnej polovici s 1 tr. b., ale napokon nezvládli situáciu.

O triumfe domácej ekipy po 60 rokoch od Helsínk 1952, rozhodol čistou jazdou v rozoskakovaní Peter Charles. Nulu pridal k rovnakým "rozstrelovým" výkonom Skeltona a Mahrera.

Rivali z krajiny tulipánov mali v tej chvíli 12 trestných bodov a ani redukcia po prípadnom bezchybnom parkúre Gerca Schrödera by ich nedostala na lepšiu hodnotu ako 4, takže väčšina osadenstva tribún s kapacitou 23 000 divákov mohla v predstihu dať voľný priechod radosti.

"Dočkať sa niečoho takéhoto vo veku 54 rokov a ešte práve v tomto dejisku je neuveriteľné. Mal som úžasného koňa a splnil sa môj sen. Je to skvelé pre našu krajinu aj toto odvetvie. Celý tím si počínal skvele. Najviac ma teší, ako sa darilo Petrovi Charlesovi, ktorý to mal tvrdé, ale všetko zvládol," cituje informačný portál ONS Skeltona, ktorý štartoval už v Soule 1988 a zatiaľ bol najlepší na 5. pozícii v súťaži tímov v Pekingu 2008.

ico

Výsledky:

Skok - družstvá: 1. Veľká Británia (Nick Skelton /kôň Big Star/, Ben Mahrer /Tripple X/, Scott Brash /Hello Sanctos/, Peter Charles /Vindicat/) 8 trestných bodov (4+4) - v rozoskakovaní 0 tr. b., 2. Holandsko (Jur Vrieling /Bubalu/, Maikel van der Vleuten /Verdi/, Marc Houtzanger /Tamino/, Gerco Schröder /London/) 8 (4+4) - v rozoskakovaní 12 (po 3. zo 4 jazdcov, výsledok už nemohol byť lepší ako 4), 3. Saudská Arábia (Abdullah Al Saud /Davos/, Kamal Bahamdan /Noblesse Des Tess/, Ramzy Al Duhami /Bayard Van De Villa There/, Abdullah Waleed Sharbatly /Sultan/) 14 (1+13), 4. Švajčiarsko 16 (4+12), 5. Kanada 26 (5+21), 6. Švédsko 28 (4+24) a USA 28 (8+20), 8. Brazília 67 (8+59)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Britskí jazdci získali zlato v skokoch družstiev