Brémová: Po zápase s Čínou sme si poplakali

Barbora Brémová si vo Vancouveri zahrala do sýtosti.
Barbora Brémová si vo Vancouveri zahrala do sýtosti. (Autor: sita)
Sportnet|2. mar 2010 o 00:00

Slovenské hokejistky obsadili na olympiáde vo Vancouveri poslednú, ôsmu priečku. Na turnaji nevyhrali ani jediný zápas. V zostave trénera Karafiáta figurovala aj Košičanka Barbora Brémová.



KOŠICE. Zlato si na ženskom hokejovom turnaji vo Vancouveri vybojovali hokejistky domácej Kanady, druhé boli Američanky, tretie Fínky, našim reprezentantkám sa ušla ôsma priečka. Už postup na olympiádu bol pre Slovenky senzáciou, o ďalšiu sa nováčik pod piatimi kruhmi nepostaral.

Zahrala si veľa

"Vedeli sme, že naši súperi budú výkonnostne niekde inde. Šli sme tam s tým, aby sme v zápasoch v prvom rade veľa nevyfasovali. Túžili sme aspoň po jednom víťazstve. To neprišlo ani po poslednom zápase s Čínou, a to sme si už poplakali," priznala Barbora Brémová, že Slovenky sa neubránili slzám. "Plakali sme aj preto, že s turnajom sme sa chceli rozlúčiť víťazne. A s Čínou sme niečo uhrať mohli. Súper bol na tom lepšie po korčuliarskej stránke. A každý jeden tím, s ktorým sme sa vo Vancouveri stretli, dokázal trestať naše chyby, zatiaľ čo my sme práve v tomto zaostávali. Proti Číne sme hrali len na dve obranné dvojice. Tréner nechcel točiť päť obrankýň, aby sme tam nemali chaos. Na ľade som tak strávila veľa času. V závere druhej tretiny som už nohy poriadne cítila."

Barbora patrila medzi najmladšie hráčky v našom výbere. Bola prekvapená, koľko dôvery do nej vložil tréner. "Nerátala som s tým, že si zahrám tak veľa. Predsa len nemám skúsenosti a tie zápasy boli ťažké aj pre skúsenejšie baby. Ale som rada, že to takto vypálilo."

Z kulisy strašne nervózne

Najväčší rozruch spôsobila úvodná prehra s Kanadou 0:18. Mimochodom, najvyššia v histórii olympiád. "Tam sme na vlastnej koži precítili, čo je to absolútna svetová špička. Ešte veľa budeme musieť pracovať na tom, aby sme sa dotiahli povedzme na Rusky. Švédky, Fínky, Američanky, Kanaďanky sú úplne inde. Je tam rozdiel troch tried, možno aj väčší - proti Kanade som mala pocit, že toto je už skutočný hokej. Hralo sa aj do tela, rozhodcovia to na prekvapenie púšťali," vrátila sa Barbora k stretnutiu, ktoré sa skončilo vysokou prehrou, v Slovenkách však zanechalo silné emócie. Atmosféra v hľadisku, kde bolo 16 496 divákov, bola elektrizujúca. "Už keď sme šli na štadión, kde hráva NHL Canuks, tak sme videli tie davy ľudí. V kabíne sme si síce vraveli, že sa nič nedeje, ale keď sme vyšli na ľad, boli sme strašne nervózne. Žiadna z nás takú kulisu nikdy nezažila."

Z A-skupiny mohli naše postúpiť, len ak by zdolali Švajčiarsko. Podľahli mu však 2:5. "Keby sme dosiahli aspoň remízu v riadnom hracom čase," povzdychla si Brémová narážajúc na vývoj stretnutia, v ktorom ešte na začiatku tretej tretiny viedli naše 2:1, ale súper kontroval štyrmi gólmi.

Bude na čo spomínať

Už otvárací ceremoniál olympiády, na ktorom sa zúčastnili, bol pre hokejistky obrovským zážitkom. Tých si Barbora priniesla z Vancouveru veľa. "Bolo až neskutočné, ako tam klapala organizácia, ako sa o nás športovcov starali. My sme sa chceli zvečniť s najväčšími hviezdami svetového hokeja, čo sa nám aj podarilo. Mám fotku s Rusom Ovečkinom. Zastihli sme ho na večeri po prehratom zápase Rusov so Slovákmi. Keď videl naše nápisy a zistil, že ide o Slovensko, netváril sa nadšene. Ale pofotil sa s nami. Rovnako aj Kanaďan Crosby, či ďalšia hviezda, brankár Brodeur. Boli ochotní. No a baby odchytili aj Švéda Forsberga. Pokecali si s ním a vraveli, že bol úplne v pohode. No, bude na čo spomínať," dodala Košičanka, podľa ktorej si veľa športovcov všimlo, že Slovensko malo na turnaji aj hokejistky, boli prekvapení, že aj u nás máme ženský hokej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Brémová: Po zápase s Čínou sme si poplakali