Brazília porazila Japonsko 3:0, Neymar strelil krásny gól

(Autor: SITA/AP)
SITA|15. jún 2013 o 23:04

Futbalisti Brazílie zvíťazili v otváracom zápase Pohára konfederácií FIFA v Brasilii nad Japonskom 3:0.

BRASILIA. Obhajcovia prvenstva mali duel A-skupiny celý čas pod kontrolou, skórovali v úvodoch oboch polčasov Neymar a Paulinho, v nadstavenom čase pridal ešte presný Jo.

S Japonskom doteraz vo vzájomných súbojoch Brazílčania neprehrali, v desiatom zápase dosiahli ôsme víťazstvo. Dve remízy sa zrodili na Pohároch konfederácií 2001 a 2005.

Stretnutie ovplyvnil rýchly gól Neymara už z 3. min. Po centri z ľavej strany sklepol Fred hruďou loptu priamo pred brazílsku hviezdu, ktorá trafila skvelým volejom do horného rohu japonskej bránky. Brazílčania mali hru pod kontrolou a čakali na príležitosti.

Po pokojných kombináciách sa však do veľkých možností nedostávali. V 43. min zneškodnil veľkú šancu Freda výborným zákrokom Kawašima. Súboj mal len priemernú úroveň. Aj v druhom polčase sa domáci presadili v jeho tretej minúte.

Japonská defenzíva zle pokryla Paulinha, ktorý tvrdo vypálil z hranice šestnástky - 2:0. Tempo hry nebolo naďalej vysoké, Brazílčania v pohode kontrolovali dianie na trávniku, na ktorom nebolo príliš veľa vzruchu. V nadstabenom čase sa presadil po rýchlom útoku Jo.

A-skupina (Brasilia):

Brazília - Japonsko 3:0 (1:0)

Góly: 3. Neymar, 48. Paulinho, 90.+ Jo, rozhodoval: Proenca (Portug.), 67 423 divákov.

Brazília: Júlio César - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Oscar, Luiz Gustavo, Paulinho - Hulk (75. Hernanes), Neymar (74. Lucas) - Fred (81. Jo)

Japonsko: Kawašima - Nagatomo, Konno, Jošida, Učida - Kijotake (52. Maeda), Hasebe, Honda (89. Inui), Endö (78. Hosogai), Kagawa - Okazaki

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Brazília porazila Japonsko 3:0, Neymar strelil krásny gól